“Επ’ Αόριστον” της ποιήτριας Κατερίνας Ηρακλέους,

Διαβάζοντας την ποιητική συλλογή “Επ’ Αόριστον” της ποιήτριας Κατερίνας Ηρακλέους, από τις Εκδόσεις “ΚΟΥΡΟΣ”, νιώθεις μία θαλπωρή και μία εσωτερική γαλήνη!

Η ποιήτρια, με την έξοχη πένα της, υφαίνει εικόνες που κινητοποιούν όλες τις αισθήσεις. Γράφει για την τρυφερότητα της αγάπης, του ερωτευμένου τα αισθήματα, τον πόνο και τις αγωνίες της μάνας, την ομορφιά της ψυχής, την ελπίδα που σιγοκαίει μέσα μας, την αβάσταχτη μοναξιά, τα δεινά της λατρεμένης της πατρίδας, του μισεμού το κλάμα.
Εξωτερικεύει τον εσωτερικό της κόσμο με διάθεση φιλοσοφικής αναζήτησης, με σαφείς αναφορές σε ευρύτερες έννοιες και πανανθρώπινες αξίες, όπως την δικαιοσύνη, την ειρήνη, την ισότητα, την ελευθερία, την αλληλεγγύη και γενικότερα το κοινωνικό γίγνεσθαι.
Στίχοι που δροσίζουν, που ελευθερώνουν, που εκφράζονται με αφάνταστο ρομαντισμό και τρυφερότητα, σαν χάδι μιας ανοιξιάτικης ηλιαχτίδας, σαν ένα αιθέριο αεράκι, σαν το αθώο πέταγμα ενός περιστεριού.
Η ποιήτρια, Κατερίνα Ηρακλέους, με τον έξοχο τρόπο γραφής της αγγίξει τις καρδιές μας και κάθε στίχος της μένει βαθιά χαραγμένος στη μνήμη μας, όσα χρόνια κι αν περάσουν!

25.3.2022