Ετήσιο Συνέδριο και Συνέδριο του International Propeller Club των Ηνωμένων Πολιτειών με δύο Ελληνικές συμμετοχές στην Διοικούσα Επιτροπή και πέντε συνολικά στο Δ.Σ. 

Γράφει η δημοσιογράφος Μαρία Σούρλα

Ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο, Γ.Σ και Αρχαιρεσίες του International Propeller Club of the United States με δύο Ελληνικές συμμετοχές στην Διοικούσα Επιτροπή και πέντε συνολικά στο Δ.Σ. 

Από τις 26 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε το 97ο ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο, η Γενική Συνέλευση και οι Αρχαιρεσίες του International Propeller Club στο Charleston της Νότιας Καρολίνας των Η.Π.Α.

Στις εργασίες του Συνεδρίου συμμετείχαν Μέλη από το παγκόσμιο δίκτυο των 75 Propeller Clubs, εκπρόσωποι οργανισμών και εταιρειών από την Αμερικανική και διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία.

Κατά τη διάρκεια των Αρχαιρεσιών που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος του Propeller Club, Πειραιά, Κωστής Φραγκούλης εκλέχθηκε 1ος Aντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Διοικητικού Συμβουλίου ενώ η Κυβερνήτης, Δωροθέα Ιωάννου εκλέχθηκε 2η Αντιπρόεδρος.

Ο Κ.Φραγκούλης έχει ήδη διατελέσει δυο επιτυχημένες θητείες σαν 3ος και 2ος Αντιπρόεδρος κατά τα έτη 2021-2022 και 2022-2023, αντίστοιχα. Η σημαντική αυτή εκλογή στην θέση νούμερο δύο, τον καθιστά αυτομάτως φαβορί για την Προεδρία, τον Σεπτέμβριο του 2025. Μια μεγάλη εθνική επιτυχία, καθώς θα είναι ο πρώτος μη Αμερικανός και βέβαια ο πρώτος Έλληνας Πρόεδρος στην 100ετή ιστορία του διεθνούς οργανισμού.

Οι Ελληνικές διακρίσεις όμως δεν τελείωσαν εδώ. Ο Δάνος Τάντρος και Stas Μαργαρώνης εκλέχθηκαν Μέλη του Δ.Σ, ενώ ο Μιχάλης Δαλακούρας διανύει την δεύτερη θητεία του στο Δ.Σ, ως Περιφερειακός Αντιπρόεδρος, υπεύθυνος Νοτίου Ευρώπης και Αφρικής.

Η μεγάλη συμμετοχή από Ελλάδα, αναδεικνύει με τον πλέον έμπρακτο τρόπο την ηγετική θέση που κατέχει η Ελλάδα και το Club μας στο παγκόσμιο δίκτυο μέσω των άξιων εκπροσώπων του, αφού για πρώτη φορά πέντε Μέλη του θα συμμετέχουν στο Δ.Σ του International.

Μετά τις Αρχαιρεσίες, το Δ.Σ του International Propeller Club διαμορφώθηκε ως εξής: 

Διοικούσα Επιτροπή (Executive Committee)

Πρόεδρος, Maria Conatser, PC Nashville

Α’ Αντιπρόεδρος, Κωστής Φραγκούλης, PC Piraeus

Β’ Αντιπρόεδρος, Δωροθέα Ιωάννου, PC Piraeus

Γ’ Αντιπρόεδρος, Bill Kusmick, PC Tampa

Ταμίας, Stuart Smith, PC Galveston

Γραμματέας, Pat Patrick, PC New Orleans

Μέλη Δ.Σ

Jeremy Smith, PC Jacksonville

Candy Nigretto, PC Tacoma

Lynn Vaselund, PC Tampa

Thompson Lukes, PC Miami

Stas Margaronis, PC Northern California

Peter Lehman, PC Savannah

Δάνος Τάντρος, PC Piraeus

Mark Valenti, PC Tampa

Περιφερειακοί Αντιπροέδροι

Bill Van Voorhis, PC Portland

Mark Marling, PC Norfolk

Liz Miller, PC Port Manatee

Robert Hawn, PC Houston

Michael Eckart, PC Nashville

Janet Wisner, PC Detroit

Alex Tzikas, PC San Diego

Steve Labeylie, PC Le Havre

Μιχάλης Δαλακούρας, PC Piraeus

Koray Arikan, PC Istanbul

Aristote Wack, PC Strasbourg

Gerhardo Tiedemann, PC Bilbao