Ευκλ. Τσακαλώτος: Ο δικαστής και ο σταθμάρχης

Η ανάρτηση του Ευκλ. Τσακαλώτου (30/10/23):

Ο δικαστής και ο σταθμάρχης

Το 2019 ο κύριος Βορίδης είχε κάνει μια επικίνδυνη δήλωση, η οποία πέρασε στα ψιλά από τα ΜΜΕ: ότι η ΝΔ πρέπει να λάβει κάθε “θεσμικό μέτρο” για να μην ξανακυβερνήσει η αριστερά. Άραγε, τι μέτρα υπάρχουν σε μια δημοκρατία, και μάλιστα “θεσμικά”, για να μην ξανακυβερνήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Ποιος “θεσμός” θα απαγόρευε τη δημιουργία μιας αριστερής πλειοψηφίας;

Με την ανάληψη των καθηκόντων της, η κυβέρνηση της ΝΔ έθεσε υπό την κηδεμονία του Μαξίμου την ενημέρωση (ΕΡΤ & ΑΠΕ/ΜΠΕ) και τις πληροφορίες (ΕΥΠ). Παράλληλα, δημιούργησε συνθήκες μονοφωνίας στα ΜΜΕ και εναγκαλισμού με τη Δικαιοσύνη. Ενοχλητικές ανεξάρτητες και ελεγκτικές αρχές αποδυναμώθηκαν ή απαξιώθηκαν.

Μέσα σε αυτό το κλίμα υλοποίησης των “δεσμεύσεων Βορίδη”, αποκαλύφθηκε το 2022 το τεράστιο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, στρατιωτικοί και επιχειρηματίες παρακολουθούνταν συνδυαστικά από την ΕΥΠ και από το κακόβουλο λογισμικό Predator. Η Ελλάδα είχε γίνει κόμβος εμπορίας τέτοιων λογισμικών. Και αντί αυτό το σκάνδαλο να φέρει πολιτικό σεισμό, κυβέρνηση και ΜΜΕ επιδόθηκαν σε έναν αγώνα απαξίωσης των αποκαλύψεων. Με μια περίεργη αφωνία εκ μέρους των περισσότερων θυμάτων.

Και μετά εμφανίστηκε μια αρχή που θέλησε να ασκήσει τα συνταγματικά της καθήκοντα. Να ερευνήσει. Και τότε ξεκίνησε το σκάνδαλο της συγκάλυψης: αλλαγή νόμων, επιβολή σιωπητηρίου, εκτόξευση απειλών, “γνωμοδοτήσεις”, και πλέον και διώξεις προσώπων.

Αυτό δεν είναι κανονικότητα. Πολλώ δε μάλλον, δεν είναι ευρωπαϊκή κανονικότητα. Και επειδή η κυβέρνηση που έχουμε δεν είναι κανονική, προσπαθεί να κάνει και τη χώρα μη κανονική. Δεν θα το επιτρέψουμε!

Για το τέλος, οι δύο φωτογραφίες που ακολουθούν:

Αυτή του δικαστή Χρήστου Ράμμου στην Επιτροπή LIBE και αυτή του Υφυπουργού και του συνδικαλιστή σταθμάρχη που βάζουν “τέλος” στις αποκαλύψεις. Ποια φωτογραφία αντιπροσωπεύει την Ελλάδα που θέλουμε;

30.10.2023