Ε.Σ.Ε., ΛΕΣΧΗ Ε.Σ.Ε. και ΠΟΦΠΑ Κινηματογράφου: Αρχή συνεργασίας με προβολή ταινιών στο ΙΡΙΣ

Σε κλίμα ευφροσύνης εξελίχθηκε η αρχή της συνεργασίας της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και του Πολιτιστικού Ομίλου του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΠΟΦΠΑ) Κινηματογράφου στον κινηματογράφο ΙΡΙΣ.

Προβλήθηκαν ταινίες μικρού μήκους των μελών της Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού της Ε.Σ.Ε.
“Συνάντηση με έναν τρελό” της Αθηνάς Κυμιωνάκη
“Ο πηλός και η κοπέλα” του Γιώργου Λουριδά, καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ Αγρινίου
“Προς τη Νίκη” του Θανάση Νάσκαρη, 1ο βραβείο Ελληνικού τμήματος του φεστιβάλ Δράμας
“Μέσα από το 7” της Ελίζας Σολωμού.

Η Ελίζα Σολωμού μάλιστα έλαβε το λόγο και αναφέρθηκε εν συντομία στο μήνυμα της ταινίας της.
Στη συνέχεια έλαβε το λόγο η Κατερίνα Καράμπελα, μέλος της συντονιστικής Αθηνών της Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού της Ε.Σ.Ε. που αναφέρθηκε στις ποικίλες δράσεις και εκδηλώσεις της Λέσχης και ανακοίνωσε το κοινό διαγωνισμό φωτογραφίας Ε.Σ.Ε./Λέσχης υπό τον τίτλο “Τοπολατρεία”.
Ο πρόεδρος της Ε.Σ.Ε. Αλέξανδρος Κακαβάς ευχαρίστησε τους Μάρκο Μπούσσιο και Δημήτρη Γερακίνη για την αγαστή συνεργασία τους, και ενημέρωσε το κοινό ότι η Ε.Σ.Ε. για το δωρεάν ευσύνοπτο σεμινάριο συγγραφής σεναρίου εκ διασκευής της Κυριακής 2ας Ιουνίου (15.00 με 17.00) στο κινηματογράφο ΙΡΙΣ του ΠΟΦΠΑ.

Τέλος ο διευθυντής φωτογραφίας Προκόπης Δάφνος ανέφερε ότι όταν προ εικοσαετίας είχαν βραβεύσει ως επιτροπή (μαζί με τον Αλέξανδρο Κακαβά) στο φεστιβάλ Δράμας την ταινία του Θανάση Νάσκαρη “προς τη Νίκη” με το 1ο βραβείο και του Σταύρου Στάγκου “Ο μικρός Ινδιάνος” με το 2ο γνωστή κριτικός έγραψε, περιπαιχτικά, ότι βραβεύθηκαν Εξωγήινοι και Ινδιάνοι
Στην φωτογραφία (εξ αριστερών) μερικοί από τους παρευρεθέντες: Γιάννης Κόκκινος, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Μαρία Ευσταθίου, Σπύρος Κοντογιώργης, Προκόπης Δάφνος, Αλέξανδρος Κακαβάς, Θανάσης Νάσκαρης, Ελίζα Σολωμού, Διονύσης Γιαμαλής, Κατερίνα Καράμπελα, Θάνος Τσάμπρας, Γιάννης Βολιώτης, Λεωνίδας Στεργιάδης και Δημήτρης Γερακίνης

Τελευταία Άρθρα