Ζελένσκι: λήψη μιας απόφασης για τα άρματα – ΝΑΤΟ: Kάθε χώρα πρέπει να αποφασίσει ξεχωριστά αν θα δώσει άρματα στην Ουκρανία, δηλώνει ο πρόεδρος του Στρατιωτικού Συμβουλίου

«Ναι, θα χρειαστεί να αγωνιστούμε για τον εφοδιασμό με σύγχρονα άρματα, όμως καθημερινά καθιστούμε προφανές το γεγονός ότι δεν υπάρχει άλλη λύση παρά μόνο η λήψη μιας απόφασης για τα άρματα», ανέφερε ο Ζελένσκι στο βιντεοσκοπημένο, νυχτερινό διάγγελμά του.

«Οι Ουκρανοί θα πολεμήσουν! Με άρματα ή χωρίς αυτά. Αλλά κάθε άρμα από το Ράμσταϊν σημαίνει ζωές Ουκρανών που θα σωθούν», έγραψε εξάλλου στο Telegram η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεσουκ.

Η Γερμανία και οι άλλες χώρες που στηρίζουν την Ουκρανία στην προσπάθειά της να αποκρούσει τη ρωσική εισβολή θα πρέπει να αποφασίσουν η κάθε μια ξεχωριστά αν θα εφοδιάσουν το Κίεβο με βαρέα άρματα μάχης, υποστήριξε σήμερα ο Ολλανδός πρόεδρος του Στρατιωτικού Συμβουλίου του ΝΑΤΟ, ναύαρχος Ρομπ Μπάουερ.

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑΤΟ: Kάθε χώρα πρέπει να αποφασίσει ξεχωριστά αν θα δώσει άρματα στην Ουκρανία, δηλώνει ο πρόεδρος του Στρατιωτικού Συμβουλίου – ΑΠΕ-ΜΠΕ (amna.gr)

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ