Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κύριε Πρωθυπουργέ, θα τολμήσετε το αυτονόητο, να ποινικοποιήσετε τη γυναικοκτονία ως αυτοτελές έγκλημα;

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό επανακατέθεσε για 7η(!) φορά η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με την οποία ζητά από τον Πρωθυπουργό να «τολμήσει το αυτονόητο» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, την «ποινικοποίηση της γυναικοκτονίας ως αυτοτελούς εγκλήματος».
Όπως αναφέρει στην επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό η Ζωή Κωνσταντοπούλου, «οφείλετε να γνωρίζετε και να αναγνωρίσετε, ότι στην Ελλάδα η έμφυλη βία, η κακοποίηση και οι δολοφονίες γυναικών επειδή είναι γυναίκες δεν αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά. Οι κρατικοί μηχανισμοί είναι σχεδόν ανύπαρκτοι και πάντως ανίκανοι να προστατεύσουν τα θύματα, ενώ συχνά η κακοποίηση αναπαράγεται ή ανατροφοδοτείται από τους ίδιους τους θεσμούς, που επαναθυματοποιούν το θύμα».
Η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κρούει τον κώδωνα στην Κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες υπολείπονται παρασάγγας των απαιτούμενων για την εξάλειψη της έμφυλης βίας, της κακοποίησης γυναικών, των γυναικοκτονιών. Ο κατάλογος των θυμάτων μεγαλώνει καθημερινά και κάθε ημέρα αδράνειας και απραξίας σας σας καθιστά συνυπεύθυνους για κάθε νέα κακοποίηση και γυναικοκτονία».
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ρωτά ευθέως τον πρωθυπουργό:
«1.-Θα ποινικοποιήσει η Κυβέρνησή σας τη γυναικοκτονία, ως αυτοτελές έγκλημα και δη κακούργημα;  Σε θετική περίπτωση, τι περιμένετε για να προχωρήσετε επιτέλους; Σε αρνητική περίπτωση, θεωρείτε και σήμερα ότι μια τέτοια ενέργεια είναι περιττή;
2.- Ποια μέτρα έχετε λάβει για την εξάλειψη των γυναικοκτονιών, της ενδοοικογενειακής βίας, της έμφυλης βίας, της κακοποίησης; Πώς αξιολογείτε τα μέτρα αυτά μέχρι σήμερα και τι περαιτέρω προτίθεσθε να κάνετε και πότε; Ποιος  ο σχεδιασμός σας στον τομέα της εξάλειψης της έμφυλης βίας και των γυναικοκτονιών και ποιος ο προϋπολογισμός που διαθέτετε, με ποια κατανομή πόρων;»

21.2.2024