ΗΜΕΡΑ ΕΥΡΩΠΗΣ | ΕΛΕΥΣΙΝΑ – 7.05.2022

Η 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σας προσκαλούν στην κεντρική ομιλία για την Ημέρα της Ευρώπης, το Σάββατο 7 Μαΐου, με θέμα τους νέους και τις βιώσιμες πόλεις, τη μετανάστευση, τον πολιτισμό, την καινοτομία και τη δημοκρατία. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας (Χαριλάου 28, Ελευσίνα), στις 16.00.

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι η Εύα Καϊλή (Aντιπρόεδρος Ελληνικού Κοινοβουλίου), ο Κώστας Αρβανίτης (Eυρωβουλευτής), ο Θωμάς Δοξιάδης (Αρχιτέκτονας), ο Βασίλης Καραμιτσάνης (Νομικός πρόεδρος Animasyros) και ο Μιχαήλ Μαρμαρινός (Γεν. Καλλιτεχνικός Διευθυντής, 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης). Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος, Νόρα Ράλλη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής εδώ.

Τους εορτασμούς για την Ημέρα της Ευρώπης θα πλαισιώσουν παράλληλες δράσεις, μεταξύ των οποίων τα Εγκαίνια της Έκθεσης ζωγραφικής σε συνεργασία με την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας στο Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας που ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του για το κοινό. Επιπλέον, στο πολυχώρο X-Bowling Art Center θα προβληθούν η ταινία animation που διακρίθηκε σε διαγωνισμό του Γραφείου του Ε.Κ. στην Ελλάδα και του Animasyros και η υποψήφια ταινία για το Βραβείο Κοινού LUX 2022, Μεγάλη Απόδραση (Great Freedom). Τέλος, στις 19.00 η κορυφαία ηθοποιός Ρούλα Πατεράκη  θα απαγγείλει ποιήματα του T.S. Elliot στο Ρολόι του Αρχαιολογικού Χώρου της Ελευσίνας, ένα από τα πιο σημαντικά τοπόσημα της πόλης που ενεργοποιήθηκαν από την Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

Η μέρα θα κλείσει με πάρτι και μουσική.

5.5.2022