ΗΠΑ Ένοπλος σκοτώνει τρεις στο εμπορικό κέντρο της Ιντιάνα πριν πυροβοληθεί από ένοπλο παρευρισκόμενο

 Ένας ένοπλος σκότωσε τρεις ανθρώπους όταν άνοιξε πυρ στο δικαστήριο τροφίμων ενός εμπορικού κέντρου έξω από την Ινδιανάπολη την Κυριακή προτού ένας παρευρισκόμενος πυροβολήσει θανάσιμα τον δράστη, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Γκρίνγουντ Τζιμ Ίσον.

Δύο άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν στο περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα νωρίς το βράδυ στο Greenwood Park Mall, ανέφερε το Indianapolis Star.

«Ο πραγματικός ήρωας της ημέρας είναι ο πολίτης που έφερε νόμιμα ένα πυροβόλο όπλο σε αυτό το δικαστήριο τροφίμων και μπόρεσε να σταματήσει τον σκοπευτή σχεδόν μόλις ξεκίνησε», δήλωσε ο Ison στους δημοσιογράφους. Περιέγραψε τον ένοπλο παρευρισκόμενο ως έναν 22χρονο άνδρα.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν εν μέσω ευρέως διαδεδομένων ανησυχιών για τον θόρυβο των πυροβολισμών στις ΗΠΑ σε σχολεία, χώρους εργασίας και δημόσιους χώρους που γίνονται τακτικά πρωτοσέλιδα.

Μια σειρά από σφαγές με όπλα από τον Μάιο σε ένα παντοπωλείο της Νέας Υόρκης, ένα δημοτικό σχολείο του Τέξας και μια παρέλαση για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας του Ιλινόις έχουν ανανεώσει τη σφοδρή συζήτηση των ΗΠΑ σχετικά με τους κανονισμούς για τα όπλα.

Πηγή Reuters news Φωτογραφία Reuters