ΗΠΑ Νότιας Καρολίνας: Δέκα άτομα τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο

Το απόγευμα του Σαββάτου, σύμφωνα με την αστυνομία το περιστατικό έλαβε χώρα γύρω στις 2:28 μ.m., και οι αστυνομικοί απάντησαν στον τόπο του εγκλήματος και άρχισαν να πηγαίνουν στο κατάστημα για να αποθηκεύσουν την εκκένωση ανθρώπων, ανέφερε η αστυνομία. Οι ηλικίες των θυμάτων από πυροβολισμούς κυμαίνονταν από 15 έως 75 ετών, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Κολούμπια Γουίλιαμ Χόλμπρουκ σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου αργότερα το απόγευμα. Από το απόγευμα του Σαββάτου, οκτώ από τα θύματα ήταν σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, δήλωσε ο Χόλμπρουκ. “Αυτό που είναι σημαντικό είναι να μην έχουμε θανάτους”, ανέφερε σε δημοσιογράφους. Δυο άλλα άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της συμπλοκής μετά το συμβάν, δήλωσε ο Χόλμπρουκ.

Ο αρχηγός ανέφερε ότι τρία άτομα τα οποία χαρακτήρισε “πρόσωπα ενδιαφέροντος” τέθηκαν υπό κράτηση. Τα αγνώστων στοιχείων άτομα εθεάθησαν οπλισμένα και τουλάχιστον ένα από αυτά φέρεται να πυροβόλησε, σύμφωνα με τον Χόλμπρουκ.

“Δεν πιστεύουμε ότι αυτό ήταν τυχαίο”, ανέφερε. “Πιστεύουμε ότι τα άτομα που ήταν οπλισμένα γνώριζαν ο ένας τον άλλον”.

Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων έκλεισαν και προστάτευαν τους ανθρώπους στη θέση τους καθώς η αστυνομία σάρωνε το εμπορικό κέντρο, δήλωσε ο Χόλμπρουκ. Επανενώνονται με τους φίλους και τα μέλη της οικογένειάς τους.

Το Columbiana Centre τουίταρε μια δήλωση λέγοντας ότι το βίαιο περιστατικό ήταν “εξαιρετικά ανησυχητικό και οι σκέψεις μας είναι με όλους επηρεασμένους”.

Πηγή ABC NEWS