ΗΠΑ: Ο Δρ Άντονι Φάουτσι ανακοίνωσε ότι παραιτείται τον Δεκέμβριο μετά από 54 χρόνια δημόσιας υπηρεσίας.

Ο Δρ Anthony Fauci, ο κορυφαίος αξιωματούχος μολυσματικών ασθενειών των ΗΠΑ που έγινε το πρόσωπο της αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19 της Αμερικής υπό τους προέδρους Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι παραιτείται τον Δεκέμβριο μετά από 54 χρόνια δημόσιας υπηρεσίας. Οι προσπάθειες του οποίου για την καταπολέμηση της πανδημίας χειροκροτήθηκαν από πολλούς ειδικούς στη δημόσια υγεία, ακόμη και όταν διασύρθηκε από τον Τραμπ και πολλούς Ρεπουμπλικάνους.

Ο βετεράνος ανοσολόγος έχει διατελέσει σύμβουλος επτά προέδρων των ΗΠΑ ξεκινώντας από τον Ρεπουμπλικάνο Ρόναλντ Ρέιγκαν, εστιάζοντας στους νεοεμφανιζόμενους και επανεμφανιζόμενους κινδύνους μολυσματικών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των HIV/AIDS, Έμπολα, Ζίκα, μαϊμού και COVID-19.

Ο Φάουτσι υπέστη επικρίσεις από τον Τραμπ και διάφορους συντηρητικούς, ακόμη και απειλές θανάτου εναντίον του ίδιου και της οικογένειάς του από ανθρώπους που αντιτάχθηκαν σε διασφαλίσεις όπως ο εμβολιασμός, η κοινωνική αποστασιοποίηση και η μάσκα που υποστήριξε για να προσπαθήσει να περιορίσει τη φονικότητα της πανδημίας COVID-19. Αφού νίκησε τον Τραμπ στις εκλογές του 2020, ο Μπάιντεν έκανε τον Φάουτσι επικεφαλής ιατρικό σύμβουλό του.

Πηγή Reuters Φωτό Reuters