ΗΠΑ: Ο μακελάρης του Λούιβιλ είχε αγοράσει νόμιμα το τυφέκιο εφόδου που χρησιμοποίησε στην επίθεση

(Reuters) – Ο 23χρονος τραπεζικός υπάλληλος που πυροβόλησε και σκότωσε πέντε συναδέλφους του και τραυμάτισε άλλους εννέα ανθρώπους στο χώρο εργασίας του στο Λούισβιλ τη Δευτέρα αγόρασε νόμιμα το τουφέκι, δήλωσε η αρχηγός της αστυνομίας του Λούισβιλ Jacquelyn Gwinn-Villaroel σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.

Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για την πραγματοποίηση της επίθεσης αγοράστηκε σε τοπική αντιπροσωπεία στις 4 Απριλίου, δήλωσε ο επικεφαλής.

Ο ένοπλος πυροβολήθηκε θανάσιμα επί τόπου, ανέφερε η αστυνομία του Λούισβιλ. Δεν είναι σαφές εάν σκοτώθηκε από την αστυνομία ή αυτοκτόνησε. Το περιστατικό σηματοδότησε το τελευταίο σε μια μακρά σειρά μαζικών πυροβολισμών στις ΗΠΑ.

Ο δράστης αναγνωρίστηκε από την αστυνομία ως ο Κόνορ Στέρτζον, ο οποίος εργαζόταν στο υποκατάστημα της Παλιάς Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο της πόλης τη στιγμή των πυροβολισμών, δήλωσε η Γκουίν-Βιγιαροέλ.

Η αστυνομία του Λούισβιλ απάντησε μέσα σε λίγα λεπτά σε αναφορές για έναν επιτιθέμενο το πρωί της Δευτέρας στο γραφείο της τράπεζας κοντά στο γήπεδο μπέιζμπολ Slugger Field.

Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του ενόπλου, ο οποίος μετέδωσε ζωντανά βίντεο της επίθεσής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε η αστυνομία

Πηγή Reuters news