Η έκθεση «Αιών εν Ιωνία, Θράκη και Πόντω» στο Μετρό Συντάγματος έως 22 Ιανουαρίου

Η έκθεση «Αιών εν Ιωνία, Θράκη και Πόντω» αφιέρωμα μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και εν γένει του Ελληνισμού της καθ΄ ημάς Ανατολής, φιλοξενείται από 17έως και 22 Ιανουαρίου  στο χώρο των πολλαπλών χρήσεων στη στάση Σύνταγμα του Μετρό.

Πρόκειται για μια δυναμική συνδιοργάνωση με πρωτότυπο οπτικοασκουτικό θέμα, της ΚΕΔΕ, της ΠΕΔ Αττικής, του δήμου Αθηναίων και της ΔΕΘ με την υποστήριξη της ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ και τη συνεργασία του Δικτύου Πόλεων με Κοινότητες Απογόνων Ελλήνων της καθ΄ ημάς Ανατολής, με την οποία  τιμούν την επέτειο της προσφυγικής ροής των Ελλήνων από την Μικρά Ασία, τη Θράκη και τον Πόντο, ως ένα οφειλόμενο χρέος στους πρόσφατους προγόνους.

Κατά τα χθεσινά εγκαίνια της έκθεσης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου σημείωσε χαρακτηριστικά: Κάνουμε την ιστορία μας προσβάσιμη σε όλους! Από σήμερα στο Μετρό του Συντάγματος φιλοξενούμε την εξαιρετική έκθεση “Αιών εν Ιωνία, Θράκη και Πόντω”, ένα αφιέρωμα μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή με πρωτότυπο οπτικοακουστικό υλικό.

Οι ενότητες του θεάματος οδηγούν τον επισκέπτη στην πρόσφατη ιστορία της χώρας περιλαμβάνοντας τον τόπο προέλευσης πριν από την καταστροφή, τη μετακίνηση, αλλά και την εγκατάσταση των προσφύγων, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξελικτική πορεία της σύγχρονης Ελλάδας.

Οι επισκέπτες – θεατές από κάθε άκρη της Αθήνας, αλλά και οι περαστικοί επιβάτες της στάσης Σύνταγμα του Μετρό, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την προβολή με ελεύθερη είσοδο, η οποία θα επαναλαμβάνεται ανά μισή ώρα, από τις 9:30 έως τις 20:00, καθημερινά.

18.1.2023