Η Αφροδίτη σήμερα: Ομαδική έκθεση στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου

Το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου, σε συνεργασία με το Τσεχικό Κέντρο Αθήνας, παρουσιάζει την έκθεση “Η Αφροδίτη σήμερα”.

Η έκθεση αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ένωσης Τσέχων Χαρακτών Hollar και του Κέντρου Κλασικών Σπουδών του Ινστιτούτου Φιλοσοφίας της Τσεχικής Ακαδημίας Επιστημών, στην Πράγα, όπου και πρωτοπαρουσιάστηκε το 2021. Σκοπός της έκθεσης είναι η διερεύνηση της πρόσληψης της αρχαίας θεάς του έρωτα από τη σύγχρονη τσεχική τέχνη.

Η έκθεση στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου περιλαμβάνει περισσότερα από πενήντα έργα από είκοσι δύο σύγχρονους χαράκτες και χαράκτριες. Μέσω των πολλαπλών προσεγγίσεων του θέματος συμβάλλει στην επίκαιρη συζήτηση για τη θέση της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία και την αντανάκλασή της στην καλλιτεχνική δημιουργία.

Διάρκεια Έκθεσης: 09/11/2022 – 31/01/2023
Συμμετέχουν: 

Mikoláš Axmann, Karel Beneš, Jan Blaha, Šimon Brejcha, Dušan Černý, Petr Fiala, Petr Hampl, Pavel Holeka, Tomáš Hřivnáč, Ditta Jiřičková, Martin Mulač, Petr Palma, Pavel Piekar, Martin Raudenský, Zuzana Růžičková, Jiří Slíva, Ladislav Sýkora, Petr Štěpán, Hana Šuranská, Jana Šindelová, Eva Vlasáková, Bohunka Waageová

Επιμέλεια: Jan Bažant, Κέντρο Κλασικών Σπουδών, Ινστιτούτο Φιλοσοφίας της Τσεχικής Ακαδημίας Επιστημών, και Pavel Piekar, Πρόεδρος της Ένωσης Τσέχων Χαρακτών HOLLAR

Η έκθεση παρουσιάζεται στο πλαίσιο της Προεδρίας της Τσεχίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων θα παρουσιαστούν ομιλίες από τους επιμελητές της έκθεσης και ένας κύκλος τριών διαλέξεων με τίτλο “Mucha, Kupka, Toyen: Τρεις σπουδαίοι Τσέχοι δημιουργοί στην καμπή του 19ου προς τον 20ο αιώνα”

Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου
Γουναροπούλου 6, Άνω Ιλίσια
15771, Αθήνα
τηλ.: 210 7777601, 210 7487657

10.11.2022