«Η Δίκη των έξι» μια ιστορία – δύο πλευρές στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Παλαιά Βουλή)

«Η Δίκη των Έξι: μία ιστορία – δύο πλευρές».

Συντελεστές:
Συγγραφή κειμένου: Δήμητρα Μπάσιου
Δραματουργική επεξεργασία: Καίτη Αναστασίου
Σκηνοθεσία: Νίκος Κρίκας
Ηχογραφημένες φωνές: Ορέστης Μήλιος, Νίκος Κρίκας
Ηχητικά εφέ – επεξεργασία ήχου: Κώστας Στυλιανού
Κοστούμια: Πελαγία Βουτζουλίδου
Μουσική: Χρήστος Συρμακέζης
Σχεδιασμός φώτων: Νίκος Κρίκας
Φωτογραφίες: Κατερίνα Αρβανίτη
Επικοινωνία: Νατάσα Παππά
Παραγωγή: ΜΗΡΚΑ ΑΜΚΕ

Παίζουν

Μαρία Λάμπρου, Φαίδρα Παπανικολάου, Δήμητρα Μπάσιου, Γιάννης Τσόρβας

Περιγραφή

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και η ΜΗΡΚΑ ΑΜΚΕ παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Η Δίκη των Έξι: μία ιστορία – δύο πλευρές». Η παράσταση μας μεταφέρει στον Νοέμβριο του 1922, στην πολύκροτη δίκη όσων θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για τη Μικρασιατική Καταστροφή. Το κοινό θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσει την ιστορία ενός συγκλονιστικού γεγονότος στον απόηχο του Διχασμού και της εθνικής τραγωδίας, να ζωντανεύει μπροστά στα μάτια του ακριβώς στον χώρο όπου διαδραματίστηκε έναν αιώνα πριν.

«Η Δίκη των Έξι: μία ιστορία – δύο πλευρές», είναι  ένα ιστορικό δράμα που ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι. Η ιστορία συναντά τη μυθοπλασία φωτίζοντας τα γεγονότα που ακολούθησαν την Καταστροφή. Τρεις ήρωες, σε μία νέα και αφιλόξενη πατρίδα αποζητούν τη δική τους δικαίωση μετά τα δεινά που υπέστησαν. Δύο πλευρές, δύο διαφορετικές όψεις του δράματος συμβολίζουν τη χωρισμένη στα δύο, κοινωνία εκείνης της εποχής. Θα καταφέρουν να δικαιωθούν; Πού βρίσκεται η αλήθεια και πόσο αντικειμενικά μπορούμε να κρίνουμε;

Αίθουσα Συνεδριάσεων της Παλαιάς Βουλή

Διάρκεια: 70 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 20:00

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και δεν χρειάζεται προκράτηση θέσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάσει τη σειρά προσέλευσης.

1.12.2022