Η “Θεία Κωμωδία” του Ιταλού ποιητή, Δάντη Αλιγκέρι από τις Εκδόσεις “Καρακώτσογλου”

Οι Εκδόσεις “Καρακώτσογλου” είναι ένας πολυσυλλεκτικός Εκδοτικός Οίκος που βρίσκεται πάντα στο πλευρό του αναγνώστη για να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα βιβλίων ικανοποιώντας τις ποικίλες προτιμήσεις των αναγνωστών κάθε ηλικίας.

Με όραμα και πάθος, όρεξη και μεράκι, φέρνουν μία νέα πνοή στο χώρο του βιβλίου με έργα ξεχωριστά, όπως, η “Θεία Κωμωδία” του κορυφαίου Ιταλού ποιητή, Δάντη Αλιγκέρι.

Η “Θεία Κωμωδία” ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, αποτελείται από τρία μέρη, Κόλαση – Καθαρτήριο – Παράδεισος και αφηγείται το φανταστικό ταξίδι του Δάντη στο Βασίλειο των νεκρών με οδηγούς τον δάσκαλό του, τον ποιητή Βιργίλιο και την νεανική του αγάπη, την Βεατρίκη.

Ο Δάντης, στην αφηγηματική ποιητική του σύνθεση, αιώνες μετά, φανερώνει με μία ασύγκριτα δημιουργική σύλληψη, πλούσια νοήματα πνευματικής ανάβασης και θεϊκής αποκάλυψης, ενώ παράλληλα το έργο του καθρεφτίζει το πολιτικό και ιστορικό κλίμα της εποχής του, τον άνθρωπο στο σύνολό του, τη σοφία και τα πάθη του κλασικού μεσαιωνικού κόσμου, αποκαλύπτοντας την ιστορική περίοδο που ξεδιπλωνόταν μπροστά του.

Η πρωτότυπη εικονογράφηση είναι του Γκιστάβ Ντορέ που μαγεύει, συγκινεί και μας παρασύρει σε ένα ξέφρενο ταξίδι συναισθημάτων!

Το έργο διατίθεται από:

Εκδόσεις Καρακώτσογλου

Διεύθυνση: Καλλιδρομίου 7- Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 3642318

Διαστάσεις έργου: 14 Χ 21 εκ.

Σελίδες: 768

Βιβλιοδεσία: Σκληρό με κουβερτούρα

Email: info@neesklasikes.gr

ISBN : 978-618-5569-12-9

30.3.2022