Η Ιταλική ταινία «Μια ιστορία χωρίς όνομα» στη Δροσιά.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου», η Ομάδα Πολιτισμού Δροσιάς του Δήμου Διονύσου, σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό  Ινστιτούτο της Αθήνας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο  AIAL   και την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας TEMPO FORTE θα προβάλλει την ταινία  της πιο πρόσφατης Ιταλικής κινηματογραφικής παραγωγής “Una storia senza nome” του Roberto Ando.

 

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μαντάς

Επιμέλεια και ανάλυση ταινιών: Καίτη Λεκάκου

Ψηφιακή επιμέλεια: Βάσια Σκυλακάκη

 

Δευτέρα 14  Νοεμβρίου 2022

“Una storia senza nome” «Μια ιστορία χωρίς όνομα»  του Roberto Ando.

Η Βαλέρια εργάζεται ως γραμματέας σε έναν παραγωγό ταινιών, ενώ παράλληλα γράφει και ως ‘αόρατη συγγραφέας’ σενάρια για τον φίλο της Alexandro Pes. Μια μέρα την προσεγγίζει ένας παλιός αστυνομικός και της αφηγείται την ιστορία ενός εγκλήματος. Αυτή γράφει το σενάριο, οι παραγωγοί ενθουσιάζονται και αρχίζουν τα γυρίσματα της ταινίας. Αυτή η εμπλοκή, όμως, αποδεικνύεται επικίνδυνη.

 Είναι η ιστορία της κλοπής του διάσημου πίνακα του Karavaggio “The Nativity” που έγινε στο Παλέρμο το 1969 από τη Μαφία. Είναι μια δραματική κωμωδία  για τη δύναμη του cinema.Πήρε το Βραβείο του 32ου Πανοράματος του Κινηματογράφου.

Σκηνοθεσία: Roberto Ando.

Φωτογραφία: Maurizio Calvesi

Μουσική:Mauro Betta

Ιταλία/ 2018/ 110’

Ευχαριστούμε τον Αλέξανδρο Φούρλα της Εταιρείας ΦΟΥΡΛΑΣ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ, Μαρούσι, για την ευγενική προσφορά ποικιλίας εξαιρετικού τσαγιού για την απόλαυση των cinefil μας.

Οι προβολές γίνονται στις  20.00’ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, Γρ.   Λαμπράκη 19.   

Είσοδος ελεύθερη

8.11.2022