Η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών τίμησε τη γιορτή της γυναίκας στο πρόσωπο της κριτικού & συγγραφέως Δρ. Ανθούλας Δανιήλ

Σε οικεία ατμόσφαιρα, έμπλεη ποίησης & μουσικής,  η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών εόρτασε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την παγκόσμια ημέρα γυναίκας. Τιμώμενο πρόσωπο η κριτικός και συγγραφέας Δρ. Ανθούλα Δανιήλ, η οποία με την ομιλία της μας ταξίδεψε στον κόσμο της γυναίκας διαχρονικά και στην οποία, εκ μέρους της ΠΕΛ, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα και ανθοδέσμη τα οποία επέδωσαν η Αγγελική Στρατηγοπούλου και ο Γιάννης Κολοκοτρώνης αντίστοιχα. Στην ίδια και στο έργο της αναφέρθηκαν ο συγγραφέας, κριτικός θεάτρου & βιβλιοκριτικός, Δρ. Κωνσταντίνος Μπούρας και ο λογοτέχνης & κριτικός λογοτεχνίας Γεώργιος Ρούσκας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιώργος Κύρκος του Μεγάρου Μουσικής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Κακαβάς, η δημοσιογράφος και υπεύθυνη του ηλεκτρονικού περιοδικού Lifespeed κ. Κατερίνα Καράμπελα,  η ηθοποιός, ποιήτρια & πρόεδρος του Πολιτιστικού Σωματείου Ορίζοντας κ. Μέμυ Αναστασοπούλου & η  γενική γραμματέας του ιδίου σωματείου κ. Ευδοκία Οικονομοπούλου.

Στην εκδήλωση, εκ μέρους το Δ.Σ. της ΠΕΛ παρέστησαν, η πρόεδρος Αγγελική Ψακή Κωβαίου, ο Αντιπρόεδρος Ηλίας Παπακωνσταντίνου, ο γενικός γραμματέας Θανάσης Σάλτας, ο ταμίας Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, ο κοσμήτορας Γιάννης Φιλιππάκης & η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Νούλη Τσαγκαράκη. Από το πειθαρχικό συμβούλιο οι: Χρίστος Σαββάκης, Ευφροσύνη Χαντζούλη & Ιωάννα Μαστοράκη, ενώ από την ελεγκτική επιτροπή οι Γιώργος Μανιός & Κωνσταντίνος Τάγκαλος.

Ποιήματα σχετικά με την ημέρα απαγγέλθηκαν από το  διακεκριμένο ποιητή  Γιώργο Βέη, καθώς και από τα εξέχοντα μέλη της ΠΕΛ, Χάρη Μελιτά, Τάσος Λέρτα, Βασίλη Παπαδόπουλο, Βέρα Βασιλείου Πέτσα, Αλεξάνδρα Βάκρου, Χριστίνα Αγρογιάννη, Σταμάτη Φίφη, Χαράλαμπο Γεωργιάδη, Αθανασία Κατσίγιαννη, Μαρίνα Αντωνίου, Φωτεινή Γεωργαντάκη Ψυχογιού, Ελένη Λουκά, Κώστα Ευαγγελάτο, Γιάννη Εμμανουήλ, Βίκυ Κλεφτογιάννη, Νίκος Παναγιωτάρα, Ελένη Αράπη & Ελένη Σεργίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν συγγενείς και φίλοι της κ. Δανιήλ, καθώς και πλήθος άλλων μελών & φίλων της ΠΕΛ όπως οι: κ. Βούλα Μέμου, Μάκης Λυκούδης, Χρίστος Κίτσος, Αλέξανδρος Ψαρράς, Κατερίνα Πουλιάση, Δήμητρα Στατίρη, Βίκυ Αναγνώστη, κ.α.

Την εκδήλωση  έντυσε μουσικά η πιανίστρια Λουκία Γκαρδιακού.

Όλους τους ανωτέρω, καθώς και όσους δεν διακρίναμε ή δεν προλάβαμε να καταγράψουμε, ευχαριστούμε εκ βαθέων για την πολύτιμη παρουσία τους.  Όλοι είχαν τη δική τους, μοναδική ψηφίδα, να αποθέσουν, στο πολύτιμο μωσαϊκό ποιοτικού και ποιητικού λόγου που δημιουργήθηκε και μας συνεπήρε.

 

Τελευταία Άρθρα