Η Πελόζι θα παραιτηθεί από την ηγεσία της Βουλής των ΗΠΑ – 35 χρόνια στη Βουλή, έχει διατελέσει δύο φορές πρόεδρος της Βουλής

Η Νάνσι Πελόζι, η πρωτοπόρος Δημοκρατική που ως η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ υποστήριξε νομοθεσία ορόσημο και ηγήθηκε δύο μομφών, δήλωσε την Πέμπτη ότι θα εγκαταλείψει τον ηγετικό της ρόλο μία ημέρα αφότου οι Ρεπουμπλικάνοι εξασφάλισαν τον έλεγχο του σώματος.

Οι σύμμαχοι της Πελόζι συσπειρώθηκαν γρήγορα γύρω από τον εκπρόσωπο Χακίμ Τζέφρις ως πιθανό διάδοχό της ως τον κορυφαίο Δημοκρατικό της Βουλής, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι ετοιμάζονταν να εγκαταστήσουν έναν ομιλητή από το κόμμα τους που αναμένεται να εμποδίσει τη νομοθετική ατζέντα του προέδρου Τζο Μπάιντεν. Ο αντικαταστάτης της θα πρέπει να ενώσει τους εύθραυστους Δημοκρατικούς της Βουλής των Αντιπροσώπων που είναι διχασμένοι μεταξύ των κεντρώων και μιας ολοένα και πιο ηχηρής αριστερής πλευράς.

Πηγή: Reuters Η Πελόζι θα παραιτηθεί από την ηγεσία της Βουλής των ΗΠΑ, περνώντας σε μια νέα γενιά | Ρόιτερς (reuters.com)

Φωτογραφία: Reuters Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι (D-CA) ανακοινώνει ότι θα παραμείνει στο Κογκρέσο, αλλά δεν θα θέσει υποψηφιότητα για επανεκλογή ως Πρόεδρος, αφού οι Ρεπουμπλικάνοι προβλέπεται να κερδίσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, στο βήμα της αίθουσας της Βουλής των Αντιπροσώπων του Καπιτωλίου των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον, ΗΠΑ, 17 Νοεμβρίου 2022. REUTERS/Έβελιν Χόκσταϊν