“Η πεταλούδα που περπατούσε” ένα παραμύθι για το δικαίωμα των παιδιών με αναπηρία από τη συγγραφέα, Σταυρούλα Βενιέρη

Η βραβευμένη   συγγραφέας, Σταυρούλα Βενιέρη, μιλά για το νέο της παραμύθι που αναφέρεται στη διαφορετικότητα και στα παιδιά με αναπηρία:

Ο καθένας από εμάς είναι φτιαγμένος, από τη φύση του, να κοιτά ψηλά, να οραματίζεται και να προσπαθεί να αγγίξει το όνειρό του! 

   Για να το πετύχει όμως, χρειάζεται φτερά που θα τον βοηθήσουν να φτάσει τους στόχους του. Τα φτερά αυτά είναι οι ικανότητες του καθενός από εμάς! 

Ίσως, κάποιοι να έχουν μικρότερα ή αδύναμα φτερά και να νιώθουν διαφορετικοί. Θέλουν να ανέβουν ψηλά και να αποδείξουν πρώτα στον εαυτό τους ότι μπορούν να καταφέρουν πολλά!

   Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες έχουν τα δικά τους μοναδικά και ιδιαίτερα ‘‘φτερά’’. Το μυστικό είναι να έχουν ανθρώπους πλάι τους που θα τους χαϊδεύουν αυτά τα φτερά με τρυφερότητα και θα τους συμπαραστέκονται υπομονετικά, πιστεύοντας στις δυνάμεις τους και ενθαρρύνοντάς τα να τολμούν την επίτευξη των στόχων τους!

“Η πεταλούδα που περπατούσε” είναι ένα παραμύθι που θίγει με σεβασμό το θέμα των παιδιών με ειδικές ανάγκες και την οποιαδήποτε διαφορετικότητα μέσα από την περιπέτεια μιας θαρραλέας πεταλούδας, της Χρυσαφένιας.

   Το βασικό μήνυμα είναι να κατανοήσουμε πώς τα παιδιά αυτά μπορούν να ξεχωρίσουν και να αναπτύξουν τη μοναδικότητά τους μέσα στο πλήθος, κερδίζοντας τη ζωή με την τόλμη και το κουράγιο που τα διακρίνουν   Σκοπός της συγγραφέα είναι η ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης των παιδιών αυτών, καθώς και η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και της κατανόησης των ανθρώπων που τα περιβάλλουν ώστε να τα αποδεχθούν και να τα εντάξουν στο κοινωνικό σύνολο.

   Η ευαισθησία και η τρυφερότητα που αποτυπώνονται στις ευφάνταστες περιγραφές και τις εξαιρετικές εικόνες που ξεπηδούν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, συγκινούν και αγγίζουν τις καρδιές όλων των αναγνωστών!

   Στο τέλος της ιστορίας, προτείνονται θέματα συζήτησης εκπαιδευτικών και γονιών με τα παιδιά.

Επίσης, συμπεριλαμβάνεται CD – ROM με το υλικό του βιβλίου.

 

Κεντρική διάθεση βιβλίου:

Εκδόσεις ΚΟΥΡΟΣ Πειραιώς 8, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 52 40 424

      

11.2.2023

Τελευταία Άρθρα

Πολιτικό

ΜέΡΑ 25 : Κάλεσμα για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Δράσεων για το δικαίωμα στη Στέγη. Στα πλαίσια του τριημέρου πανευρωπαϊκών δράσεων για το δικαίωμα στη στέγη, που οργανώνεται εδώ και χρόνια από τον European Action Coalition for the Right to Housing and to the City, τη φετεινή χρονιά επιλέξαμε να κάνουμε την κινητοποίηση στον Άρειο Πάγο. Οι λόγοι της επιλογής αυτής είναι κατανοητοί. Η δράση μας αυτή πέρα από τη διαμαρτυρία για την κατοχύρωση, από τον Άρειο Πάγο, της “νομιμότητας” των funds να υφαρπάζουν την περιουσία μας θα περιλαμβάνει και καλλιτεχνικό δρώμενο σχετικό με το θέμα της κινητοποίησης. Σε αυτά τα πλαίσια, η συμμετοχή σας θα δυναμώσει τη φωνή όλων μας για να σταματήσει η βαρβαρότητα των πλειστηριασμών και των εξώσεων, να κατοχυρωθεί το δικαίωμα στην αξιοπρεπή στέγαση, να πάψει η λεηλασία της ζωής μας. Ημέρα κινητοποίησης: Τετάρτη 29/3 ώρα 18.00 Τόπος: Άρειος Πάγος (Λεωφ. Αλεξάνδρας).Κινητοποίηση για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Δράσεων για το δικαίωμα στη Στέγη