Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας για την 200η επέτειο του Ολοκαυτώματος της πόλης.

Η κ. Σακελλαροπούλου παρέστη στην επίσημη δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Μετά τη δοξολογία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Πνευματικό Κέντρο Νεότητας όπου συναντήθηκε με άτομα με ειδικές ανάγκες από κοινωνικές δομές του Δήμου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έριξε στεφάνι στα νερά ποταμού Αράπιτσα στη μνήμη των γυναικών που θυσιάστηκαν, έγινε αναπαράσταση της Θυσίας από γυναίκες με παραδοσιακές ενδυμασίες και τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Μητροπολίτης Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων.

Αμέσως μετά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δήλωσε:

«Τιμάμε σήμερα το Ολοκαύτωμα της Νάουσας που έγινε πριν από 200 χρόνια, και τη θυσία των γυναικών της, που προτίμησαν να πεθάνουν ελεύθερες πέφτοντας με τα μικρά παιδιά τους στον ποταμό της Αράπιτσας, παρά να ζήσουν σκλαβωμένες στα χέρια των Οθωμανών.
Ο μέχρις εσχάτων αγώνας των κατοίκων της μαρτυρικής πόλης για την ελευθερία τους αποτελεί διαχρονικό παράδειγμα αυτοθυσίας και ψυχικού μεγαλείου, που θα εμπνέει πάντοτε τις νεότερες γενιές των Ελλήνων».

Η παρέλαση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της δυνατής βροχής.

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Παραβρέθηκαν η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, οι βουλευτές της Ν.Δ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Αναστάσιος Μπαρτζώκας, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Άγγελος Τόλκας ως εκπρόσωπος του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.

1.5.2022