Η Σελήνη λάμπει

Με άπλετο φως τροφοδοτείται η Σελήνη από τον Ήλιο αρχίζοντας από τις 6/1 και κορυφώνεται η λάμψη στις  7/1 στην καρδιά του Χειμώνα. Είναι η πρώτη Πανσέληνος της χρονιάς.

Η “Πανσέληνος του Λύκου”, ονομάστηκε έτσι γιατί μες την σιγαλιά του κρύου τα αλυχτίσματα του λύκου ακούγονταν πιο δυνατά στις αγροτικές περιοχές, που ζούσαν ιθαγενής της Αμερικής. Μάλιστα η εικόνα ενός λύκου να ουρλιάζει βλέποντας το ολόγιομο φεγγάρι είναι γνωστή σε όλους μας. Η θέα της πανσελήνου πάντα μας μαγεύει. Μαζεύει όλη την ενέργεια του Ήλιου και την μεταδίδει στην Γη. Το φεγγάρι γυρνά αδιάκοπα σχηματίζοντας έναν ελλειπτικό κύκλο σαν φύλακας άγγελος γύρω από τον πλανήτη μας.

Αστρολογικά είναι πάντα σημαντική η Πανσέληνος, στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Ήλιος είναι στον Αιγόκερω και η Σελήνη στον Καρκίνο, αυτά τα ζώδια είναι αντικριστά και τόσο διαφορετικά.

Η Σελήνη βρίσκεται σε ένα χώρο που “αισθάνεται” άνετα και υποδηλώνει την τάση να βρισκόμαστε στην θαλπωρή του σπιτιού, αναπολώντας το παρελθόν, βουλιάζοντας στο συναίσθημα. Βέβαια εδώ δεν λειτουργεί μόνη της έχει απέναντι τον ορθολογιστή Αιγόκερω μαζί με τον Ερμή τον ανάδρομο, αυτό δείχνει ότι πρέπει να επανεξετάσουμε και να μελετήσουμε ότι μας απασχολεί, να βρούμε λύσεις και να εμπεδώσουμε κάτι που δεν είχαμε καταλάβει.

Η Πανσέληνος φωτίζει το δρόμο για να προχωρήσουμε, σαν προστατευτικό χέρι που μας οδηγεί, στον καθένα σε ένα διαφορετικό τομέα. Μην κλείνετε τα μάτια στην ομορφιά του φεγγαριού αλλά ούτε και στις αλήθειες που φωτίζει στη ζωή σας.