Η FDA εγκρίνει το φάρμακο Eli Lilly για τη μείωση του κινδύνου θανάτου και νοσηλείας σε όλους τους καρδιοπαθείς

Reuters 

Η ρυθμιστική αρχή υγείας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ενέκρινε την Eli Lilly (LLY.N) και το φάρμακο της Boehringer Ingelheim, Jardiance, για εκτεταμένη χρήση για τη μείωση του κινδύνου θανάτου και νοσηλείας για όλους τους ασθενείς με καρδιακή ανακοπή.

Αρχικά εγκρίθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων το 2014 για ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, η χρήση του φαρμάκου επεκτάθηκε πέρυσι σε ορισμένους ενήλικες που ζουν με καρδιακή ανεπάρκεια με μειωμένο κλάσμα εξώθησης, το οποίο συμβαίνει όταν ο μυς της αριστερής κοιλίας δεν αντλεί τόσο καλά. κανονικός.

«Αν και το Jardiance μπορεί να μην είναι αποτελεσματικό σε όλους τους ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια, αυτή η έγκριση είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για τους ασθενείς και την κατανόησή μας για την καρδιακή ανεπάρκεια», δήλωσε ο Norman Stockbridge, διευθυντής του Τμήματος Καρδιολογίας και Νεφρολογίας του FDA.

Η επέκταση την Πέμπτη αυξάνει τώρα το μέγεθος της αγοράς της για να καλύψει έναν πολύ μεγάλο πληθυσμό ασθενών περίπου 6,2 εκατομμυρίων ατόμων, σύμφωνα με τα δεδομένα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Η Jardiance αντιμετωπίζει επίσης ανταγωνισμό από το φάρμακο Farxiga της AstraZeneca Plc (AZN.L) , το οποίο έχει έγκριση για ασθενείς με συμπτωματική καρδιακή ανεπάρκεια.

Η Eli Lilly κατέγραψε σχεδόν 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα για την Jardiance το 2021, ενώ η Farxiga συγκέντρωσε διπλάσιο ποσό για την AstraZeneca.

Reuters

25.2.2022