«ΘΑ ΣΕ ΔΩ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ (ROSE’S DILEMMA)» του Νιλ Σάιμον, στο Θέατρο Αυλαία στον Πειραιά, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Κριτική του Σπύρου Σταθάτου

Το τελευταίο έργο του Νιλ Σάιμον ‘Rose’s Dilemma’ παρουσιάζεται – στο θέατρο Αυλαία, από το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, σε μετάφραση – απόδοση Ρένας Ρίγγα και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου, με τον τίτλο: «Θα σε δω στον παράδεισο». Η Άννα Αδριανού αναλαμβάνει τον ρόλο της Ρόουζ, ο Γιώργης Κοντοπόδης τον ρόλο του Ουάλς, ενώ στους δύο άλλους ρόλους του έργου, συναντάμε δύο νέους ηθοποιούς, τη Δανάη Καλοπήτα ( Αρλέν ) και τον Νίκο Καραγιαννίδη ( Τζων ).

Λίγα λόγια για το έργο

Τι μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο, να μένει προσκολλημένος σε ένα μεγάλο έρωτα, ο οποίος δεν είναι πια στη ζωή; Να συνυπάρχει μαζί του… να μιλάει μαζί του… να τον συμβουλεύεται… να κάνει έρωτα μαζί του… και όλα αυτά παρά τις έντονες αντιδράσεις του περίγυρού του. Η πρωταγωνίστρια του έργου μας, Ρόουζ, ζει αυτή ακριβώς την κατάσταση, τα τελευταία χρόνια, από την ημέρα που ο μεγάλος έρωτας της ζωής της, Ουάλς, πέθανε από ανακοπή, την ώρα που οι δυο τους έκαναν μπάρμπεκιου στον κήπο. Η δεινή οικονομική κατάσταση της Ρόουζ, αναγκάζει το φάντασμα του νεκρού προστάτη – φύλακα αγγέλου της, να επιστρατεύσει το τελευταίο ανολοκλήρωτο έργο του, προκειμένου η Ρόουζ να βγει από αυτό το αδιέξοδο.

Και έτσι βρισκόμαστε ένα απόγευμα του Σεπτέμβρη, μόλις έχει μπει το φθινόπωρο και τα φύλλα έχουν αρχίσει να πέφτουν στην παραθαλάσσια εξοχική κατοικία του έργου μας, με τη Ρόουζ, την πάντα πιστή βοηθό της Αρλέν, που επιφυλάσσει μια έκπληξη για τους θεατές και τον νέο συγγραφέα, Τζον, που επιφυλάσσει μια άλλη έκπληξη για την Αρλέν, να βρίσκονται υπό την καθοδήγηση του Ουάλς, προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί στις 12 μέρες που απομένουν, μέχρι το πνεύμα να περάσει στην άλλη διάσταση.

Εντυπώσεις

Το δίδυμο Αδριανού-Κοντοπόδη δένει εξαιρετικά, χαρίζοντας στους θεατές γέλιο αλλά και συγκίνηση. Η υποκριτική εμπειρία-ικανότητα της Άννας Αδριανού συναντά το αστείρευτο ταλέντο και την ζωντάνια του Γιώργου Κοντοπόδη περνώντας με τον καλύτερο τρόπο στο κοινό τα μηνύματα του συγγραφέα. Με δύο λόγια έχουμε να κάνουμε με μια υπερβατική διάσταση της αγάπης που δημιουργεί ένα μοναδικό-ιδιαίτερο δέσιμο στους δύο πρωταγωνιστές. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στους νέους ηθοποιούς Δανάη Καλοπήτα και Νίκο Καραγιαννίδη που ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις των ρόλων τους, πλαισιώνοντας ιδανικά το πρωταγωνιστικό δίδυμο.

Είναι μια παράσταση που θα σας κάνει να χαμογελάσετε αλλά (κυρίως) να συγκινηθείτε και αξίζει οπωσδήποτε να την δείτε!

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία – επιμέλεια ήχου: Αλέξανδρος Λιακόπουλος

Μετάφραση – απόδοση: Ρένα Ρίγγα

Επιμέλεια σκηνικού: Μιχάλης Παπαδόπουλος

Κοστούμια: Κατερίνα Κοντού

Μουσική σύνθεση: Άγγελος Ανδρεόπουλος

Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Πηνελόπη Μπουρλή

Βοηθός ενδυματολόγου: Αγγελική Πουλή

Παίζουν οι ηθοποιοί: Άννα Αδριανού, Γιώργης Κοντοπόδης, Δανάη Καλοπήτα, Νίκος Καραγιαννίδης

Επικοινωνία: Νταίζη Λεμπέση (Daisylempesi@hotmail.gr)

Ημέρες και ώρα παραστάσεων: Από Σάββατο 17-02-2024 και κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 20:15 για συγκεκριμένες ημερομηνίες

Σάββατο : 17/2 – 24/2 -9/3 – 16/3

Κυριακή : 18/2 – 10/3 – 17/3.

Τιμές εισιτηρίων: 15ευρώ, 12 ευρώ ( Φοιτητικό, Ανέργων, Α.Μ.Ε.Α. )

(Με επίδειξη στο ΤΑΜΕΙΟ του αντίστοιχου ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ)

Ομαδικό: 10 € για άνω των 10 ατόμων (Μόνο μέσω θεάτρου με τηλεφωνική κράτηση)

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (Με διάλειμμα)

Εισιτήρια διαθέσιμα :

Α) στο Ταμείο του Θεάτρου

Β) στο τηλέφωνο 210 4297771

Γ) στο More.gr

Εισιτήρια online: https://www.more.com/theater/tha-se-d…

#theatroavlaia #avlaiatheatro #theatro_______

Θέατρο Αυλαία – Πολυχώρος Τεχνών

2ας Μεραρχίας & Κουντουριώτου 182

Πασαλιμάνι, Πειραιάς.

Τηλ.: 210 4297771-Κιν.: 6906461616

Email: info@avlaiatheatro.gr

Web: https://avlaiatheatro.gr

 

Σπύρος Σταθάτος