Θεσσαλονίκη: Σύσκεψη για τα περιφερειακά πάρκιγκ παρουσία Στ. Αγγελούδη και Ν. Ταχιάου

Θα ενταθούν εντός των επόμενων δύο μηνών οι προσπάθειες για την επίλυση των νομικών ζητημάτων που αφορούν στην προσωρινή παραχώρηση διαθέσιμων χώρων για βραχυχρόνια στάθμευση αυτοκινήτων εντός του εμπορευματικού Σταθμού του ΟΣΕ και παραπλεύρως του νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Τα παραπάνω συμφωνήθηκαν στη σύσκεψη με την παρουσία του υφυπουργού Υποδομών Νίκου Ταχιάου και του δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη, που πραγματοποιήθηκε χθες  στο Δημαρχείο με αντικείμενο τη συνεργασία πάνω σε κοινά θέματα ενδιαφέροντος του υπουργείου Υποδομών, του ΟΛΘ, του ΟΣΕ και της ΓΑΙΑΟΣΕ και με σημείο αναφοράς την εύρεση άμεσων λύσεων για την ανακούφιση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Συγκεκριμένα, μετά από αίτημα του κ. Αγγελούδη, η ΓΑΙΑΟΣΕ θα διερευνήσει τη δυνατότητα παραχώρησης των δύο προαναφερόμενων χώρων ενώ στη συνέχεια το υπουργείο θα αναλάβει τη διαμόρφωση τους. Ακόμη, συμφωνήθηκε από τον πρόεδρο του ΟΛΘ να εξεταστεί η δυνατότητα διάθεσης χώρου πέριξ του Δικαστικού Μεγάρου για την προσωρινή στάθμευση οχημάτων και μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών του flyover.

Τέλος, συζητήθηκαν στρατηγικά θέματα που αφορούν στην ανάπλαση της δυτικής εισόδου της πόλης, την επιτάχυνση των έργων της σιδηροδρομικής σύνδεσης του 6ου Προβλήτα, την κατάργηση των γραμμών που τέμνουν ισόπεδα την 26ης Οκτωβρίου, τη διαμόρφωση του χώρου πέριξ του νέου Μουσείου Ολοκαυτώματος και την επίλυση ζητημάτων που αφορούν στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

« Ό,τι αφορά στο σιδηρόδρομο στην πόλη, θα γίνει πάντοτε με διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών», δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο κ. Ταχιάος

Πρόσθεσε ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πολύ σωστά έθεσε το θέμα των εμπορευματικών σιδηροδρομικών γραμμών που φτάνουν ως το κέντρο της πόλης και σημείωσε πως «σε βάθος χρόνου πρέπει να δούμε το πώς χώροι που σήμερα καταλαμβάνονται από το λειτουργικό δίκτυο θα απελευθερωθούν και θα μπορέσουν να αποδοθούν ως εκτάσεις προς ανάπλαση»

«Συζητήσαμε ακόμη το θέμα της ανάπλασης του νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Έχω την αίσθηση ότι σήμερα μπήκε μια πολύ καλή βάση για περαιτέρω συνεργασία στην οποία και εγώ και ο Δήμαρχος έχουμε δεσμευτεί», ανέφερε.

Ο κ. Αγγελούδης από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίηση του για την άμεση ανταπόκριση των φορέων στην έκκληση του για τη δημιουργία περιφερειακών σταθμών αυτοκινήτων που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών και προσέθεσε: «Είχαμε καταστήσει σαφές πως δεν πρόκειται να απέχουμε από την προσπάθεια που καταβάλλεται για την απομείωση των συνεπειών της έναρξης κατασκευής του flyover. Θα επιμείνουμε στη διεκδίκηση μας. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα θεωρώ πως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο».

28.1.2024