ΙΔΡΥΜΑ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΥΠΡΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΟΝΤΙΟΥΜ»

Το Ίδρυμα Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου πραγματοποίησε την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024 στο Θέατρο Παλλάς, Λευκωσία την Εκδήλωση «ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΟΝΤΙΟΥΜ». Η εκδήλωση αποτελούσε το επισφράγισμα της πολιτικής που θέσπισε το ‘Ιδρυμα Σ.Ο.Κ. τον περασμένο Σεπτέμβριο για ίση κατανομή των αναθέσεων για φιλοξενούμενους μαέστρους και σολίστ σε άνδρες και γυναίκες.

Εφαρμόζοντας έμπρακτα το θεσμό της «Ισότητας στο πόντιουμ», στο καλλιτεχνικό μέρος την εκδήλωσης, η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου είχε τη χαρά να ερμηνεύσει δημοφιλή κλασικά έργα υπό τη διεύθυνση δύο πολύ αγαπητών μαέστρων, της διεθνούς εμβέλειας μαέστρου Ζωής Ζενιώδη και της ανερχόμενης νεαρής Κύπριας μαέστρου Κυριακής Κουντούρη.

*Από τον Σεπτέμβριο του 2023 η Ζωή Ζενιώδη είναι η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του El Sistema Greece και η Κυριακή Κουντούρη η μαέστρος της El Sistema Greece Youth Orchestra.

Επισυνάπτεται το σχετικό δελτίο τύπου.
Φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε εδώ.WeTransfer – Αποστολή μεγάλων αρχείων & κοινή χρήση φωτογραφιών online – Μέχρι 2GB δωρεάν