ΙΟΣ : 25 με 30 Ιουλίου το Θερινό Σχολείο Βιοποικιλότητας

Την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η εφετινή 5η διοργάνωση του «Θερινού Σχολείου για την Βιοποικιλότητα». Η εφετινή εκδήλωση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου για την Βιοποικιλότητα αφιερώνεται στη Θαλάσσια Βιοποικιλότητα και θα πραγματοποιηθεί στο κυκλαδονήσι της Ίου, στον υπέροχο όρμο «3 Κλησιές» – https://youtu.be/Jq0XSU0lp

1. Δεν υφίστανται όρια συμμετοχής. Οι συμμετέχοντες θα φιλοξενηθούν δωρεάν στις δύο παραδοσιακές κατοικίες που δεσπόζουν τον υπέροχο όρμο των «3 Κλησιών», ιδιοκτησίας μέλους του Σωματείου «Save Ios», μέχρι εξάντλησης των 10 διαθέσιμων κλινών. Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες μπορούν να οργανώσουν την διαμονή τους είτε σε λοιπά καταλύματα του νησιού, είτε με υπνόσακους στις ελεύθερους χώρους των δύο κατοικιών.
2. Το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ : https://www.biodiversitygr.org/5th-summer-school.html
3. Δηλώσεις συμμετοχής εδώ :  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd1sJVfW3tZ4qgk0wPcG0hPkKQmEGe3VN-c1mfPiVVWKruAfw/viewform
4. Για περισσότερες πληροφορίες : 6945927483 και 6972911008.

Υπενθυμίζουμε ότι η 5η διοργάνωση του «Θερινού Σχολείου για την Θαλάσσια Βιοποικιλότητα» στηρίζεται από τα Σωματεία «Save Ios» και «Σύνδεσμος Ιητών», από το «Δίκτυο για την προστασία της Άγριας Φύσης – «Save Wild» και τους Συλλόγους «Περίθαλψης και Προστασίας Άγριων Ζώων – «Αλκυόνη» και «Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου», από το «Σωματείο για τη μελέτη, περίθαλψη και επανένταξη της άγριας ζωής και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας «Δράση για την άγρια ζωή» και την «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ».

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι η επιλογή της Ίου για την εφετινή διοργάνωση της ετήσιας εκδήλωσης του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Βιοποικιλότητας δεν είναι τυχαία. Την τελευταία δεκαετία η Ίος βρέθηκε στη δίνη μιας σειράς από τις πλέον βίαιες οικοδομικές παρεμβάσεις που, με την μορφή δήθεν τουριστικών επενδύσεων, αλλοίωσαν τοπία, κατέστρεψαν αιγιαλούς και παράκτια μέτωπα, κορυφογραμμές, κοίτες ρεμάτων, φυσικά οικοσυστήματα και βιοποικιλότητα, ώστε να μπορεί σήμερα να χαρακτηριστεί κάλλιστα το νησί ως εμβληματικός τόπος βαριάς περιβαλλοντικής κακοποίησης. Η βίαιη περιβαλλοντική κακοποίηση από τη μία, oι αγώνες που δίνουν ενάντια εδώ και καιρό μία σειρά σημαντικών συλλογικοτήτων και η πλήρης έλλειψη καταγραφής των θαλάσσιων και χερσαίων ειδών της νήσου από την άλλη, οδηγούν δίκαια στην πραγμάτωση της 5ης κατά σειρά διοργάνωσης του «Θερινού Σχολείου για Βιοποικιλότητα» στην Ίο.

Save Ios !!!

#Oikologiki_Symmaxia
#oikologikisymmaxia
#SaveIos
#Save_Ios

«Οικολογική Συμμαχία».
– Για την «Οικολογική Μετάβαση» σε μία κοινωνία βιώσιμης ευημερίας.
– Για τον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον.
contact@oikologiki-symmaxia.gr
https://oikosymmaxia.blogspot.com

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ
https://oikosymmaxia.blogspot.com/2023/04/25-30.html

23.4.2023