Ιράν: Οι πλημμύρες σκοτώνουν τουλάχιστον 53 ανθρώπους, οι διασώστες δίνουν μάχη με το χρόνο για τους αγνοούμενους

Οι διασώστες αναζητούν τους αγνοούμενους στο Ιράν από την Παρασκευή μετά από κατολισθήσεις και πλημμύρες που προκλήθηκαν από σφοδρές βροχοπτώσεις σκότωσαν τουλάχιστον 53 ανθρώπους, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο Μεχντί Βαλιπούρ, επικεφαλής των επιχειρήσεων έκτακτης ανάγκης στην Εταιρεία της Ερυθράς Ημισελήνου, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι 16 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά από δύο ημέρες πλημμυρών που έχουν πλήξει 400 πόλεις και χωριά σε 18 από τις 31 επαρχίες του Ιράν. Πολλοί αυτοκινητόδρομοι έκλεισαν.

Η χειρότερα πληγείσα περιοχή της Παρασκευής ήταν η Firouz Kooh, στους πρόποδες των βουνών Alborz βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Τεχεράνης, όπου τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, δήλωσε ο κυβερνήτης της Τεχεράνης Mohsen Mansouri στην κρατική τηλεόραση.

Οι πλημμύρες εξακολουθούσαν να καταστρέφουν βόρειες περιοχές της επαρχίας της Τεχεράνης την Παρασκευή, είπε, προσθέτοντας ότι παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις, οι πεζοπόροι εξακολουθούσαν να κατευθύνονται προς το Firouz Kooh.

Η πόλη Firouz Kooh, περίπου 140 χιλιόμετρα (90 μίλια) από την Τεχεράνη, είναι ένα αγαπημένο καταφύγιο για τους παραθεριστές λόγω των δροσερών καλοκαιρινών θερμοκρασιών της. Τα καταπράσινα μονοπάτια της περιοχής είναι επίσης δημοφιλή στους πεζοπόρους.

Πηγή Reuters Φωτό Reuters