Ισραήλ: Επίθεση ενόπλου σε προάστιο του Τελ Αβίβ – 6 νεκροί- ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα καταδικάζει τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση.

Έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων και ο δράστης, είναι ο απολογισμός της αποψινής επίθεσης ενόπλου σε προάστιο του Τελ Αβίβ. Ο δράστης πυροβόλησε και σκότωσε πέντε ανθρώπους στο Μπνέι Μπρακ, ένα προάστιο στο οποίο διαμένουν κυρίως υπερορθόδοξοι Εβραίοι, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών. Ενώ την Κυριακή στη Χαντέρα, στο βόρειο Ισραήλ, δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν από τα πυρά ενόπλων, σε μια επίθεση για την οποία την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS). Η ισραηλινή αστυνομία ταυτοποίησε και εξόντωσε τους δράστες. Στις 22 Μαρτίου, στην πόλη Μπερ Σεβά (νότια), τέσσερις Ισραηλινοί (δύο άνδρες και δύο γυναίκες) σκοτώθηκαν σε επίθεση με μαχαίρι που διέπραξε ένας Άραβας Ισραηλινός, εμπνευσμένος από την ιδεολογία του ISIS. Ο δράστης ήταν δάσκαλος, που καταδικάστηκε το 2016 σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση, για «κηρύγματα μίσους» κι επειδή σχεδίαζε να ταξιδέψει στη Συρία για να πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Το Υπ. Εξωτερικών έκανε την εξής ανάρτηση: Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τη σημερινή αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση στο #BneiBrak, την τρίτη τέτοια επίθεση την τελευταία εβδομάδα στο Ισραήλ. Τέτοιες πράξεις δεν έχουν καμία θέση στις κοινωνίες μας. Τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και την υποστήριξη προς το λαό και την κυβέρνηση του φίλου και συνεργάτη μας #Israel

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ