Ισχυρή έκρηξη στη γέφυρα στο Στενό του Κερτς

Τεράστια έκρηξη σημειώθηκε σήμερα, Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στη στρατηγικής σημασίας γέφυρα στο Στενό του Κερτς, η οποία συνδέει τη χερσόνησο της Κριμαίας με το ρωσικό δίκτυο συγκοινωνιών.

Την είδηση ανέφεραν πρώτα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης και αναμεταδόθηκε από το Reuters.

Αν και σε πρώτη φάση, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης μιλούσαν για φωτιά που προκλήθηκε σε δεξαμενή καυσίμων στην ουρά εμπορευματικής αμαξοστοιχίες χωρίς πληροφορίες για την αιτία της έκρηξης, πλέον ηρωσική αντιτρομοκρατική επιτροπή, σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων της χώρας, ανακοίνωσε ότι η πυρκαγιά οφειλόταν στην ανατίναξη οχήματος παγιδευμένου με εκρηκτικά, προσθέτοντας πως το τμήμα της γέφυρας που χρησιμοποιείται από τα αυτοκίνητα έχει υποστεί ζημιά.

«Στις 06:07 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στο οδικό τμήμα της γέφυρας της Κριμαίας (…) σημειώθηκε έκρηξη οχήματος παγιδευμένου με εκρηκτικά, που προκάλεσε πυρκαγιά σε επτά βαγόνια τρένου που κατευθυνόταν προς την Κριμαία», ανέφερε η επιτροπή.

Όπως ανακοίνωσε η αρμόδια επιτροπή για τη διερεύνηση του συμβάντος, τουλάχιστον τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους. Κατά πάσα πιθανότητα, πρόκειται για τους επιβάτες ενός αυτοκινήτου που βρισκόταν δίπλα στο φορτηγό που εξερράγη.

Την ίδια στιγμή, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ιδιοκτήτης του φορτηγού -και πιθανότατα και οδηγός- είναι ένας κάτοικος του Κρασνοντάρ,

Οι αρχές ερευνούν τη διαδρομή του φορτηγού, ενώ αναζητούν στοιχεία και στον τόπο διαμονής του άνδρα.

Παράλληλα, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητά του, βίντεο που φέρεται να δείχνει το φορτηγό που εξερράγη στη γέφυρα, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Στο βίντεο μέλη των ρωσικών αρχών εξετάζουν την καρότσα του φορτηγού, ενώ στο σημείο υπάρχουν ένστολοι. Λίγο αργότερα, το φορτηγό φεύγει.

8.10.2022