Ο Ιωνικός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και άνοιξε το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό, με τον Σάκιτς να βγάζει τον Μάντζη σε θέση τετ-α-τετ και αυτός να νικά τον Στεργιάκη για το 1-0. Αμέσως μετά ο Σάκιτς λίγο έλειψε να σκοράρει ένα υπέροχο τέρμα αλλά το βολέ του πέρασε λίγο άουτ, με τον Ιωνικό να ελέγχει πλήρως τον ρυθμό. Τελικά, ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι στο 29′ και ένα λεπτό μετά ο Καρέλης το μετουσίωσε σε γκολ για το 1-1. Σκορ το οποίο δεν άλλαξε ως το φινάλε του ημιχρόνου παρά τις ευκαιρίες που είχε ο Ιωνικός με τον Άοσμαν.
Με αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για τον Ιωνικό με τον Κάνιας να περνά στη θέση του Σόουζα. Ο Ιωνικός συνέχιζε να έχει τον έλεγχο, σε βαθμό που η κατοχή έφτασε το 70%. Ο Δημήτρης Σπανός έριξε στο ματς τους Σεμπά, Μεντόσα, ο Ιωνικός έγινε ακόμη πιο επιθετικός και έπαιζε στο μισό γήπεδο τον αντίπαλο, με τον Παναιτωλικό πάντως να έχει δοκάρι με τον Ντουάρτε. Ο Ιωνικός λίγο έλειψε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα στο 79ο λεπτό, όταν μετά την εκτέλεση φάουλ του Μεντόσα, πρώτα ο Λοβέρα και μετά ο Σεμπά δεν κατάφεραν να σκοράρουν μέσα από την περιοχή, ενώ οι φιλοξενουμενοι είχαν την τελευταία φάση του ματς με το πλασέ του Σενγκέλια να περνάει άουτ στις καθυστερήσεις και το 1-1 να παραμένει ως το φινάλε.
Iωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Σάκιτς, Τσιγκρίνσκι, Σόουζα (46′ Kάνιας), Μύγας (86′ Αντούνες), Φαντιγκά, Ρομαό, Λοβέρα, Άοσμαν (55′ Μεντόσα), Ελευθεριάδης (56′ Σεμπά), Μάντζης (86′ Ιωαννίδης)
Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Στεργιάκης, Αποστολάκης, Κορνέλιους, Χουχούμης, Μλάντεν, Λάρσον, Μάρτενσον (76′ Φλόρες), Κολόβος (83′ Νταγκό), Μόρσεϊ (89′ Σενγκέλια), Ντουάρτε, Καρέλης (89′ Ζοάο Πέδρο)
29.10.2022