Κάθε έξοδος και μια νέα αρχή…

Κάθε τέλος είναι και μία νέα αρχή. Ότι και να συμβαίνει στην ζωή μας έχει τον σκοπό του και το νόημα του. Και όταν όλα αυτά που μας συμβαίνουν μας φαίνονται βουνό εμείς πρέπει με αισιοδοξία να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα και όπου μπορούμε να βρούμε λύσεις. Κλείνουν πόρτες και ανοίγουν νέα παράθυρα στην ζωή μας.

Διώχνουμε μακριά τον αρνητισμό του παρελθόντος και κρατάμε μέσα μας τα θετικά, τα εξελίσσουμε, κάνουμε μια καλή αυτοκριτική, βαθιά με το χέρι στην καρδιά, αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και πάντα βλέπουμε αυτή την μία πλευρά που θα υπάρχει την θετική. Διότι σε όλες τις αρνητικές στιγμές στην ζωή μας κάπου αν ψάξουμε καλά υπάρχει και η θετική στιγμή.
Ίσως κάποιες στιγμές είναι αναγκαίο να απομονωθούμε, να κλειστούμε στον εαυτό μας, να συζητήσουμε μαζί του και να ανακτήσουμε τις χαμένες μας δυνάμεις με ψυχραιμία.

Επιβάλλεται να μάθουμε στην ζωή μας ότι τα πραγματικά δώρα δεν αγοράζονται από πουθενά. Τα έχουμε μέσα στην ψυχή μας. Κάποιες φορές μάλιστα, έρχονται στην ζωή μας μεταμφιεσμένα σε δυσκολίες, εμπόδια και προβλήματα που θα προτιμούσαμε να αποφύγουμε.

Ωστόσο, όταν στεκόμαστε στο ύψος των δύσκολων περιστάσεων, ανακαλύπτουμε μέσα μας εκπληκτικές δυνάμεις που διαθέτουμε: υπομονή, σοφία, αισιοδοξία, ελπίδα, εγκαρτέρηση. Πρέπει, λοιπόν στην ζωή μας να κοιτάμε προσεκτικά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε προκειμένου να βρούμε τα κρυμμένα δώρα που μας φέρνει. Ας αναζητήσουμε μέσα μας την εσωτερική μας δύναμη και τότε θα καταλάβουμε την αίσθηση του σκοπού και του βαθύτερου νοήματος σε όλα αυτά που μας συμβαίνουν. Έτσι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα πάντα. Να κλείσουμε οριστικά και με δύναμη τις πόρτες του μίζερου παρελθόντος που μας κρατούσε πίσω και να χαράξουμε νέους ορίζοντες.

Μπορούμε να ξεπεράσουμε τα πάντα αρκεί να το θέλουμε και να το πιστέψουμε.

5.5.2022