Κάτια Μυλωνοπούλου – Δελή, μία λαμπερή προσωπικότητα και θαυμάσια συγγραφέας!

 

Η ταλαντούχα Κάτια Μυλωνοπούλου – Δελή γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Είναι μια άξια δημιουργός με ήθος, ευγένεια, απλότητα, αξιοπρέπεια που πιστεύει ακράδαντα σε αξίες, χρηστά ήθη και ιδανικά του πνεύματος!

   Οι σπουδές της στην υποκριτική και το θέατρο με υποτροφία, της χάραξαν  δρόμους για να αναλάβει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε ταινίες που ξεχώρισαν, όπως “Καταδίωξη”, “Πλατωνικοί Διάλογοι”,

“TV Από κωμωδία στο δράμα”, “Οι υπεύθυνοι” , “Συνταγματάρχης Λιάπκιν”, “Ο Γάμος”, “Φυλακές ανηλίκων” και άλλες.

    Την Κατερίνα Μυλωνοπούλου – Δελή όμως, την κέρδισε η παιδική λογοτεχνία και η συγγραφή παραμυθιών, με 

πρώτο καρπό δημιουργίας της: “Το ταξίδι του καπετάν Ζορζ”.

Σαν πνεύμα ελεύθερο, με καρδιά μικρού παιδιού γράφει πλημμυρίζοντας τους μικρούς και τους μεγάλους αναγνώστες με απαράμιλλα συναισθήματα!

   Τα έργα της εντυπωσιακά γεμάτα ευαισθησία και φανταστικά περάσματα, περνούν μηνύματα πολλά και ουσιαστικά, όπως της αγάπης, της φιλανθρωπίας, της προσφοράς, του σεβασμού στο συνάνθρωπο. 

   Η καταξιωμένη συγγραφέας, μας κάνει συνταξιδιώτες της μαζί με τους ξεχωριστούς, χάρτινους ήρωες των παραμυθιών της σε μαγευτικά ταξίδια προσφέροντας απλόχερα τους πολύτιμους θησαυρούς της ψυχής της.

   Η γραφή της ουσιαστική και τρυφερή αναδύει ένα φως και μία πανδαισία χρωμάτων κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των μικρών μας φίλων. 

   Κύριος στόχος της η ενδυνάμωση του χαρακτήρα των παιδιών ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση, την ενσυναίσθηση, την κατανόηση και την αποδοχή!

   Τα δημιουργήματά της έχουν λάβει σπουδαίες διακρίσεις! Είναι κατάλληλα για την ηθική καλλιέργεια των παιδιών, λειτουργούν θεραπευτικά, σαν βάλσαμο στις ζωές τους, διευρύνοντας τους πνευματικούς τους ορίζοντες και γεμίζοντας την καρδούλα τους με αγάπη, καλοσύνη και σεβασμό!

6.1.2023