Κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στην τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν- Ερντογάν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας μιας ώρας με τον Ρώσο ομόλογο του Βλαντιμίρ Πούτιν. .Συζητήθηκε η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, αξιολογήθηκαν οι σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας. Ο Ερντογάν ζήτησε «άμεση κατάπαυση του πυρός» για τον Πούτιν. Σύμφωνα με δήλωση του Κρεμλίνου, η στρατιωτική επιχείρηση κλήθηκε για «την Ουκρανία να σταματήσει τις μάχες και να ικανοποιήσει τα αιτήματα της Ρωσίας». Η συνάντηση ξεκίνησε γύρω στις 12 μ.m.

Κατά τη διάρκεια της ωριαίας συνάντησης, συζητήθηκε η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία και αξιολογήθηκαν οι σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας.

Ο Ερντογάν είπε ότι είναι έτοιμοι να συμβάλουν στην επίλυση του προβλήματος της Ουκρανίας με ειρηνικά μέσα το συντομότερο δυνατόν.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι μια έκτακτη γενική κατάπαυση του πυρός όχι μόνο θα αντιμετωπίσει τις ανθρωπιστικές ανησυχίες στην περιοχή, αλλά θα τους επιτρέψει επίσης να αναζητήσουν πολιτική λύση, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του για “Ας ανοίξουμε όλοι το δρόμο για ειρήνη”.  Τόνισε τη σημασία της επείγουσας δράσης για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός, την έναρξη ανθρωπιστικών διαδρόμων και την υπογραφή ειρηνευτικής συμφωνίας. Επίσης δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ουκρανική πλευρά και άλλες χώρες και ότι οι προσπάθειές του θα συνεχιστούν για ολοκληρωμένες διαπραγματεύσεις και αποτελέσματα. Σύμφωνα με άρθρο της Cumhuriyet

Υπήρξε επίσης μια δήλωση από το Κρεμλίνο σχετικά με τη συνάντηση. Σύμφωνα με τη δήλωση. Ο Πούτιν δήλωσε στον Ερντογάν ότι είναι έτοιμος για διάλογο με την Ουκρανία και τους ξένους συμμάχους της. Ο Πούτιν κάλεσε επίσης την Ουκρανία να σταματήσει τις μάχες και να ικανοποιήσει τα αιτήματα της Ρωσίας για τερματισμό της στρατιωτικής επιχείρησης.

Αναφερόμενος στις τρίτες ειρηνευτικές συνομιλίες αύριο, ο Πούτιν δήλωσε: «Ελπίζω ότι οι Ουκρανοί διαπραγματευτές θα λάβουν μια πιο εποικοδομητική στάση και θα εξετάσουν την αλήθεια».