Κασσελάκης – Αγγελούδης: Το πρόσωπο της Θεσσαλονίκης είναι φωτεινό, πολύχρωμο, δημοκρατικό και προοδευτικό

Το πρόσωπο της Θεσσαλονίκης είναι πιο φωτεινό, πιο πολύχρωμο, προοδευτικό και προοδευτικό και όχι αυτό που είδαμε το Σάββατο, με την επίθεση εναντίον των δύο τρανσέξουαλ στην πλατεία Αριστοτέλους, και στα χθεσινοβραδινά γεγονότα στο περιθώριο του συλλαλητηρίου κατά της ομοφοβίας, τόνισαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, και ο δήμαρχος της πόλης, Στέλιος Αγγελούδης, στην πρώτη συνάντηση τους.

Και οι δύο καταδίκασαν την επίθεση σε βάρος των τρανσέξουαλ, τα συνθήματα εναντίον πολιτικών που φώναξαν άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπα τους κατά την είσοδο του Στέφανου Κασσελάκη στον κινηματογράφο “Ολύμπιον” όπως και τον τραυματισμό αστυνομικού από τα ίδια άτομα λίγα λεπτά αργότερα. Ο κ. Κασσελάκης είπε οτι οι συνεργάτες του τον ενημέρωσαν για την υγεία του αστυνομικού και ευχήθηκε να είναι καλά.

«Όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι η Θεσσαλονίκη δεν είναι αυτό το οποίο έγινε εδώ πέρα το Σάββατο ή χθες το βράδυ», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Αγγελούδη στο Δημαρχείο της πόλης.

«Η Θεσσαλονίκη έχει ρόλο στην προοδευτική ανάπτυξη της Ευρώπης, όχι μόνο της Ελλάδας. Πρέπει ο κόσμος γενικά να καταλάβει ότι ο κάθε Έλληνας, η κάθε Ελληνίδα πρέπει να έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει την ευτυχία του, την ευτυχία της και όχι σε βάρος της ευτυχίας του άλλου. Δεν είναι θέμα τι κάνει κανείς στο υπνοδωμάτιό του. Είναι θέμα το πώς γεννιέσαι και είσαι ευτυχισμένος στη χώρα σου, στην πόλη σου, χωρίς να αναγκαστείς να πηγαίνεις στην Αθήνα ή στο εξωτερικό για να μπορείς να ζήσεις τη ζωή σου. Αυτό αφορά σε όλους τους Έλληνες, σε όλες τις Ελληνίδες. Η Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να είναι συμπρωτεύουσα μόνο στο όνομα πρέπει να είναι εμπράκτως η συμπρωτεύουσα. Πρέπει να έχουμε αποκέντρωση. Έχει μεγάλο ρόλο να παίξει η Θεσσαλονίκη. Και πρέπει να βρούμε γενικά τρόπους η Θεσσαλονίκη όχι μόνο να αναδειχθεί στο εξωτερικό, αλλά να γίνει πιο πράσινη, πιο φιλική και βεβαίως πιο διασυνδεδεμένη με την υπόλοιπη Μακεδονία για να έχουμε ανάπτυξη γύρω από αυτόν τον πόλο»

11.3.2023