ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΄΄ΟΙ ΕΠΤΑ ΘΑΝΑΣΙΜΕΣ ΑΡΕΤΕΣ΄΄ από τη σειρά Fedora των εκδόσεων Αρχέτυπο

ΟΙ ΕΠΤΑ ΘΑΝΑΣΙΜΕΣ ΑΡΕΤΕΣ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Κατερίνα  Νικολαΐδου  

Από  τη σειρά Fedora των εκδόσεων Αρχέτυπο

ΣΕΛΙΔΕΣ: 232

ΔΙΑΣΤΑΣΗ: 14Χ21 εκ.

ΤΙΜΗ: 13,90€ (με ΦΠΑ)

ISBN: 978-960-421-284-2

‍Ένας αναγεννησιακός πίνακας με τις Επτά Ουράνιες Αρετές μετατρέπεται, κομμάτι κομμάτι, στην υπογραφή ενός κατ’ εξακολούθηση δολοφόνου.

Μία «φίλη υπό ενοικίαση» κινεί τις υποψίες των αστυνομικών αρχών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Σύντομα, γίνεται φανερό πως ο δολοφόνος έχει βάλει στο στόχαστρο τις συνταγματικές και άλλες εξουσίες, ταυτίζοντας καθεμιά από αυτές με μία θεολογική Αρετή και με κίνητρο την υποχώρηση της διάκρισής τους στη δημόσια ζωή.

Ο Αστυνόμος Αηδόνης ζητά τη βοήθεια του παλιού του γνώριμου, αρχαιολόγου Μερκούριου Πάλλα, έτσι ώστε, με κλειδί τη Σωφροσύνη, τη Δικαιοσύνη, την Ανδρεία, τη Σοφία, την Πίστη, την Ελπίδα και την Αγάπη να ξεκλειδώσουν την ταυτότητα του δολοφόνου.

Η Κατερίνα Νικολαΐδου γεννήθηκε το 1976 στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και σήμερα. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στην Ελλάδα, Μουσειολογία στο Ηνωμένο Βασίλειο και Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Βέλγιο. Υπηρέτησε ως στέλεχος της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού από το 2000 μέχρι την παραίτησή της από το Ελληνικό Δημόσιο το 2020. Ως ανεξάρτητη πολιτιστική εμπειρογνώμονας έχει συνεργαστεί με την UNESCO, το Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  Σήμερα δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη διοργάνωση δράσεων του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα, καθώς και εταιρικών εκδηλώσεων, με την εταιρεία της “Ticking Clock”.

Η Χρονιά Πίσω από τις ΜάσκεςΈνα Μυθιστόρημα Αστυνομικού Μυστηρίου στον Καιρό του Κορωνοϊού, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη (Αθήνα, 2021), ενώ συμμετέχει με το διήγημα «Έγκλημα στο Χάνι του Μπενσουσάν» στον συλλογικό τόμο Θεσσαλονίκη Νουάρ, που κυκλοφορεί από τη σειρά Fedora των εκδόσεων Αρχέτυπο (Θεσσαλονίκη, 2021