«Κλασικά.. και άλλα» – αφιέρωμα σε Τσέχους συνθέτες στο 90.9 Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ

Διαδικτυακή εκδήλωση

Με αλφαβητική σειρά θα ακουστούν 27 Τσέχοι δημιουργοί και 37 ολοκληρωμένα έργα τους, χωρισμένα σε τέσσερις εκπομπές διάρκειας μιας ώρας. Εκτός από τους Bedřich Smetana και Antonín Dvořák, οι ακροατές θα γνωρίσουν επίσης συνθέτες όπως είναι οι: Benda, Dreyschock, Fiala, Fibich, Ernst, Kalivoda, Koželuh, Pichl, Pokorný, Popper, Reicha, Rosetti, Voříšek κ.ά.

Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε κατόπιν διαβουλεύσεως με τα Τσεχικά Κέντρα και με Τσέχους μουσικολόγους και η τελική επιλογή, η δημιουργία του περιεχομένου των εκπομπών και η παρουσίαση γίνεται από τον κ. Κανελλόπουλο, τον πλέον ειδικό της κλασικής μουσικής στην Ελλάδα.

NΙΚΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ (*1956)

Το όραμά του είναι να μυήσει το κοινό στην κλασική μουσική και το κάνει με επιτυχία για πάνω από 35 χρόνια. Οι ραδιοφωνικές εκπομπές του ήταν από την αρχή (1987) οι πρώτες σε ακροαματικότητα μεταξύ όλων στην Ελλάδα. «Η κλασική μουσική είναι για όλους!», δηλώνειΕργάζεται επίσης ως μουσικοκριτικός, μουσικολόγος, αρθρογράφος, εισηγητής σεμιναρίων, σύμβουλος προγράμματος σε διεθνή μουσικά φεστιβάλ, παρουσιαστής απευθείας μεταδόσεων συναυλιών κλασικής μουσικής κ.ά.

Νίκος Κανελλόπουλος

Ο Νίκος Κανελλόπουλος, δεν αρκείται να «ταξιδεύει» τους ακροατές του στον «κόσμο» της κλασικής μουσικής, αποκλειστικά μέσα από τις ραδιοφωνικές συχνότητες και τις περίφημες διαλέξεις του. Ταξιδεύει το κοινό και κυριολεκτικά, διοργανώνοντας ταξίδια τόσο στην Ελλάδα, όσο το εξωτερικό, εν είδει «μουσικού τουρισμού».

Παρουσίασε την εκπομπή «Κλασικά… και άλλα» επίσης σε μορφή δύο κύκλων τηλεοπτικών εκπομπών, με 26 επεισόδια ο καθένας το 1993-1995, που διακρίθηκαν για τον ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό τους χαρακτήρα.

Τίτλος εκδήλωσης:

«Κλασικά.. και άλλα» – αφιέρωμα σε Τσέχους συνθέτες στο 90.9 Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ

  • Ημερομηνία :04. 02. 2023 – 12. 02. 2023
  • Διεύθυνση:Διαδικτυακή εκδήλωση

2.2.2023