Κλειστές παλιά και νέα εθνική οδός από την κακοκαιρία στην Πάτρα

Έντονα καιρικά φαινόμενα, με καταιγίδες και ριπές ανέμων, πλήττουν την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή.

Ήδη, καταγράφεται συσσώρευση υδάτων σε δρόμους της πόλης, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η αστυνομία και η Πολιτική Προστασία βρίσκονται σε ετοιμότητα για την παροχή βοήθειας, όπου χρειαστεί.

Σε διακοπή της κυκλοφορίας προχώρησε η αστυνομία, λόγω προβλημάτων που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία, στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Πατρών στην χιλιομετρική θέση 161, στο ρεύμα προς Αθήνα, στην περιοχή του Ελαιώνα.

Στην ίδια περιοχή έχει επίσης διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Πατρών.

Επίσης λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στην περιοχή του Μετοχίου Αχαΐας πραγματοποιουνται εκτροπές της κυκλοφορίας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες αμφιδρόμησης και αποκατάστασης της κυκλοφορίας στο 161ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών, στο ύψος του Ελαιώνα, η οποία έχει διακοπεί από το πρωί λόγω κατολίσθησης που προκλήθηκε από την κακοκαιρία.

Στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Αθηνών, στο 80ο χιλιόμετρο, στο ύψος των διοδίων Ελαιώνα, και στην περιοχή Μετόχι, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, επίσης λόγω κατολίσθησης.

Στην Επαρχιακή Οδό Αιγίου – Δερβενίου – Μαμουσιάς σε διάφορα σημεία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω κατολίσθησης χωμάτων και φερτών υλικών.

Τέλος έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Πούντας – Καλαβρύτων που είχε διακοπεί νωρίτερα στο ύψος του Μέγαλου Σπηλαίου.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train  τα δρομολόγια 1330 & 1331 (Διακοπτό-Καλάβρυτα -Διακοπτό) ακυρώνονται

Επίσης λόγω  συγκέντρωσης υδάτων στη  σιδηροραμμή , τα δρομολόγια 11306 & 11307 καταργούνται  στο τμήμα Πάτρα – ‘Αγιος Ανδρέας

2.11.2023