Κούβα: 35 οι νεκροί από την έκρηξη σε ξενοδοχείο

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι είναι νεκροί και τουλάχιστον 24 παρέμειναν στο νοσοκομείο την Κυριακή μετά την έκρηξη της Παρασκευής στο Ξενοδοχείο Σαρατόγκα στην Αβάνα, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Κούβας.

Το Σάββατο, κρατικά ΜΜΕ της Κούβας ανέφεραν 32 νεκρούς και η προεδρία της Κούβας ανέφερε ότι σκοτώθηκαν 26 άτομα. Δεν είναι σαφές τι οδήγησε στην ασυμφωνία.
Οι διασώστες συνέχισαν τις έρευνες στα ερείπια του ξενοδοχείου την Κυριακή, και αξιωματούχοι ανέφεραν ότι πιστεύουν ότι παραμένουν περισσότερα πτώματα μέσα στη δομή.
Η κρατική επιχείρηση Gaviota, η οποία διαχειρίζεται το ξενοδοχείο, ανέφερε ότι 11 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη και 13 εξακολουθούν να αγνοούνται. Μια Κουβανή Αμερικανίδα είναι μεταξύ των τραυματιών, σύμφωνα με την Νταλίλα Άλμπα Γκονζάλες, εκπρόσωπο του υπουργείου Τουρισμού.

Η διαρροή αερίου θεωρείται ότι είναι η αιτία της έκρηξης, σύμφωνα με το Προεδρικό Γραφείο της Κούβας, το οποίο ανέφερε ότι θα ακολουθήσουν περισσότερες λεπτομέρειες.
“Όλα δείχνουν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ατύχημα”, τουίταρε το Προεδρικό Γραφείο της Κούβας.
Το ξενοδοχείο χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα. Μέχρι τη δεκαετία του 1930, ήταν ένα από τα πιο σημαντικά ξενοδοχεία στην Αβάνα.
Πηγή: cnn news