Κυκλοφόρησε “Μικρά ερωτικά – Σαν ψάθινο χαλί” σε στίχους της Αιμιλίας Πανταζή και μουσική Γιάννη Κ. Ιωάννου

Παρουσιάζεται το τρίτο μέρος, καθώς και η ολοκλήρωση του μουσικού κύκλου «ΜΙΚΡΑ ΕΡΩΤΙΚΑ», με τον επί μέρους τίτλο «Σαν ψάθινο χαλί».

Το φθινόπωρο του 2021, κατά της διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, με καραντίνες και λοιπούς περιορισμούς, η Κατερίνα Παπαδημητρίου, προσπαθώντας να βρει διέξοδο για τα όνειρα και τις τραγουδιστικές της ανησυχίες, σκέφτηκε να δοκιμάσει να ενώσει δυο «καλώδια» που σίγουρα είχαν ρεύμα, μήπως και δημιουργηθεί σπινθήρας… Το ένα καλώδιο ήταν ο φίλος της, έμπειρος μουσικός Γιάννης Κ. Ιωάννου που «διαρκώς παίζει», ενώ το άλλο ήταν η εξαδέλφη της ποιήτρια, Αιμιλία Πανταζή. Δυο πρόσωπα που δεν γνωρίζονταν και που δεν είχαν ποτέ συναντηθεί ως τότε.

Τα 12 τραγούδια κυκλοφόρησαν μόνο ψηφιακά, σε 3 τετράδες, προκειμένου να έχουν τον χρόνο να ανασάνουν και να γίνουν γνωστότερα, αντί να κυκλοφορούσαν όλα μαζί. Έτσι, κυκλοφόρησαν τα παραπάνω EP (extended play), με το τελευταίο χρονολογικά και πιο πρόσφατο, να περιέχει και το έξτρα τραγούδι δώρο (bonus track) «ΣΑΝ ΝΕΡΟ ΚΥΛΑ Η ΖΩΗ».

Ένα τραγούδι που έχει διαγράψει τη δική του πορεία με τη φωνή του Γιάννη Κ. Ιωάννου από την Άνοιξη του 2022 και σήμερα έρχεται με την ερμηνεία της Κατερίνας Παπαδημητρίου και νέα ενορχήστρωση από τον συνθέτη να ξεκινήσει μια «νέα ζωή».