Κυρ. Μητσοτάκης : Κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει το κοινωνικό σύνολο

Στο Χαϊδάρι περιόδευσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και μίλησε σε συγκέντρωση πολιτών του Δήμου. Αρχικά ευχαρίστησε τους πολίτες της περιοχής επισημαίνοντας πως μαζί τους επετεύχθη ένας στόχος που στο παρελθόν έμοιαζε με άπιαστο όνειρο:

<< Να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί μαζί καταφέραμε να πετύχουμε κάτι το οποίο ενδεχομένως πριν από κάποια χρόνια να έμοιαζε με άπιαστο όνειρο. Να φέρουμε τη Νέα Δημοκρατία πρώτη σε όλη τη Δυτική Αθήνα.

Ειδικά στο Χαϊδάρι πήραμε 38% και ο ΣΥΡΙΖΑ 19%. Και αυτό το οφείλουμε σε όλους εσάς. Το οφείλουμε στους παλιούς αγωνιστές της παράταξης, τους οποίους πάντα θέλω να μνημονεύω. Διότι εσείς κρατήσατε το κόμμα όρθιο στις δύσκολες στιγμές.

Το οφείλουμε όμως και σε πολλούς νέους φίλους, οι οποίοι ήρθαν και ενώθηκαν με τη μεγάλη προοδευτική μας παράταξη. Διότι σήμερα η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο πραγματικά λαϊκό κόμμα στην πατρίδα μας που εκφράζει τις ανησυχίες και τις προσδοκίες όλων των Ελλήνων>>

Στέλνοντας στη συνέχεια μήνυμα στους αγρότες τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει το κοινωνικό σύνολο, όσο δίκαια κι αν είναι τα αιτήματά του.:

<<Και στους φίλους μου τους αγρότες, οι οποίοι είναι σήμερα στο δρόμο, τους λέω ότι εμείς είμαστε αυτοί που μειώσαμε τη φορολογία στους αγρότες, που διαπραγματευτήκαμε μία Κοινή Αγροτική Πολιτική που ναι, έχει δυσκολίες -και εδώ είμαστε πάλι να συζητήσουμε για το πώς μπορούμε να την κάνουμε καλύτερη- που πολεμήσαμε τις παράνομες ελληνοποιήσεις, που δώσαμε παραπάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ -προσέξτε: 1 δισεκατομμύριο ευρώ- στην τετραετία για αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές.

Είμαστε πάντα ανοιχτοί στο διάλογο, αλλά, να το ξαναπώ: ανοιχτός διάλογος με ανοιχτούς δρόμους. Κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει το κοινωνικό σύνολο, όσο δίκαιο και αν είναι το αίτημά του, και να διαταράσσει την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου»>>

Αναφέρθηκε στην Υγεία όπου δρομολογούνται σημαντικές πρωτοβουλίες:

<< Είχα την ευκαιρία χθες να βρεθώ στο Τζάνειο νοσοκομείο και να διαπιστώσω ο ίδιος τη μεγάλη διαφορά του νοσοκομείου, πριν κάνουμε την παρέμβαση για την ανακατασκευή τεσσάρων ορόφων και μετά. Ίδιες παρεμβάσεις θα γίνουν σε όλα τα νοσοκομεία και σε όλα τα κέντρα υγείας της χώρας.

Το Υπουργείο Υγείας δρομολογεί μια σημαντικότατη πρωτοβουλία για να επιταχύνει και να εξορθολογήσει τις λίστες των χειρουργείων. Και ξέρω ότι εδώ στο Αττικό, ένα θαυμάσιο νοσοκομείο, υπάρχουν ακόμα ζητήματα και δεν θέλω να αισθάνεστε ότι πρέπει να περιμένετε πολλούς μήνες για να κάνετε ένα χειρουργείο, το οποίο ενδεχομένως να επείγει.

Πρωτοβουλίες, λοιπόν, όπως τα απογευματινά χειρουργεία και η διαφάνεια στις λίστες των χειρουργείων, ποιους θα ευνοήσουν τελικά, φίλες και φίλοι; Τους πιο αδύναμους, αυτούς που έχουν ανάγκη το Εθνικό Σύστημα Υγείας και δεν πρέπει να αισθάνονται ότι θα περιμένουν πολλούς μήνες στην ουρά, γιατί μπορεί να υπάρχει κάποιος επιτήδειος ο οποίος μπορεί να τους προσπεράσει.>>

Μίλησε και για θέματα ασφάλειας:

<<Βλέπω εδώ και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Ξέρετε πόσο σημαντικά είναι στη δική μας πολιτική προτεραιοποίηση και γνωρίζετε πολύ καλά ότι η κατεύθυνση την οποία έχουμε δώσει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι να βγάλουμε περισσότερους αστυνομικούς στον δρόμο, ώστε όλες και όλοι να αισθάνεστε ασφαλείς στις γειτονιές σας…>>

Τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την παιδεία.:

<<Δείτε τώρα τι γίνεται στα πανεπιστήμια. Θέλω να θυμίσω, όμως, σε όσους σήμερα αντιδρούν στον νόμο τον οποίον θα φέρουμε προς ψήφιση, ότι τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια ήταν κεντρικός πυρήνας του προεκλογικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Υλοποιούμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Απελευθερώνουμε και τα δημόσια Πανεπιστήμια από τις μικρές μειοψηφίες που θέλουν να τα κρατούν ομήρους άλλων εποχών. Επ’ αυτής της κυβέρνησης, θέλω να το θυμίσω, καταργήθηκε ουσιαστικά το άσυλο στα πανεπιστήμια ώστε να μπορεί να παρεμβαίνει η αστυνομία, να εκκενώνει μια κατάληψη, η οποία κατάληψη, μην το ξεχνάμε, είναι μία παράνομη πράξη.

Έχουμε εδώ μαζί μας νέους φοιτητές. Μηχανολόγος μηχανικός μπήκε στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο με πολλή δουλειά, με πολλή προσπάθεια. Δεν θέλει να πηγαίνει σε μία σχολή η οποία είναι κλειστή για μία κατάληψη παράνομη, για την οποία αποφασίζει μία μικρή μειοψηφία, και να στερείται τη δυνατότητα να τελειώσει στην ώρα του για να μπορεί να προχωρήσει τη ζωή του.

Η σιωπηλή πλειοψηφία, λοιπόν, στηρίζει αυτές τις πρωτοβουλίες. Και να σας πω και κάτι για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια; Γιατί πρέπει -και το λέω αυτό γιατί σήμερα παρουσιάζεται το σχετικό νομοσχέδιο- δεκάδες χιλιάδες νέα παιδιά να φεύγουν στο εξωτερικό, να πληρώνετε εσείς οι γονείς για σπουδές στο εξωτερικό, όταν θα μπορούν να σπουδάσουν στην Ελλάδα και να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε εκπαιδευτικό κέντρο, όπως το έκανε η Κύπρος; Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και εμείς. Αυτό θα είναι προς όφελος τελικά της κοινωνίας.>>

7.2.2024