Κυρ. Μητσοτάκης: Οι πολίτες ζητούν λιγότερα λάθη και περισσότερη προσπάθεια

«Οι πολίτες έχουν πολλές απαιτήσεις από εμάς, ζητούν λιγότερα λάθη και περισσότερη προσπάθεια, χειροπιαστά αποτελέσματα αντί για ανέξοδα λόγια» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγοντας τις εργασίες της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

«Οι πολίτες στις εθνικές εκλογές μάς έδωσαν εντολή να συνεχίσουμε την επίπονη προσπάθεια για μία ισχυρή και δίκαιη Ελλάδα. Η εντολή αυτή ισχύει στο ακέραιο και μετά τις ευρωεκλογές. Το αποτέλεσμα δεν καταγράφει το στόχο που είχαμε θέσει, αλλά καταγράφει την καθαρή υπεροχή της ΝΔ» είπε. Προσέθεσε ότι «πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να ερμηνεύσουμε τη στάση των ψηφοφόρων κυρίως αυτών που απείχαν στο όνομα των δικών μας αδυναμιών» σημειώνοντας ότι όσοι απείχαν «συνειδητά επέλεξαν να μην εμπιστευτούν άλλη πολιτική δύναμη».

Aπευθυνόμενος στη Βόρεια Μακεδονία στη σκιά των συνεχών προκλήσεων της επί της ονομασίας, ανέφερε ότι:

«Δεν ξεκινήσατε καλά παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και τις υποχρεώσεις σας που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες. Πάψτε να λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο. Το ίδιο ισχύει και για την Αλβανία. Η χθεσινή απόφαση για τον Φρέντι Μπελέρη φέρνει την Αλβανία αντιμέτωπη με το ευρωκοινοβούλιο συνολικά. Ο Φρέντι Μπελέρης πρέπει να αναλάβει τα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής. Γνωρίζουν τα Τίρανα ότι οτιδήποτε άλλο θα δυσχαιράνει τον ευρωπαϊκό δρόμο της Αλβανίας. Τα ευρωπαϊκά όνειρα του κ. Ράμα περνούν από μία ελληνική παροιμία: Όπως έστρωσε θα κοιμηθεί»

Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης  μίλησεν για δύο δεδομένα :

«Το πρώτο είναι ότι απέναντί μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε παθογένειες ριζωμένες για δεκαετίες και για να κερδηθεί αυτή η μάχη χρειάζεται επιμονή, συνέπεια αλλά και χρόνος.

Δεύτερο: Καμιά ψήφος δεν είναι δεδομένη, κανένας πολίτης δεδομένος, κανένα ποσοστό αυτοδυναμίας δεν έχει μόνιμο ιδιοκτήτη και δεν έχει σταθερή διάρκεια. Η εμπιστοσύνη των πολιτών κερδίζετε η χάνεται κάθε μέρα».

26.6.2024