Κυρ. Μητσοτάκης: ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 να ζητήσουν συγγνώμη από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες…

Δριμεία κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς στο ζήτημα της εκλογικής καθόδου του κόμματος του καταδικασθέντος Κασιδιάρη μετά και τη χθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου άσκησε από τη Νίκαια, όπου βρέθηκε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε χαρακτηριστικά:
«Έρχομαι, φίλες και φίλοι, από μία πολύ ωραία επίσκεψη, την οποία έκανα στα ναυπηγεία του Περάματος και αναφέρομαι ειδικά στη ναυπηγοεπισκευαστική μας ζώνη, διότι σηματοδοτεί την προσήλωση την οποία δώσαμε όλα αυτά τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Είδα ναυπηγεία τα οποία σφύζουν από ζωή, παραπάνω από 10.000 άνθρωποι δουλεύουν στο Πέραμα, τα ναυπηγεία της Ελευσίνας σώθηκαν από αυτή την Κυβέρνηση από βέβαιο κλείσιμο, 700 θέσεις εργασίας διασώθηκαν, άλλες 1.300 θα δημιουργηθούν.
Έτσι αντιλαμβανόμαστε, φίλες και φίλοι, στην πράξη την προοδευτική κοινωνική πολιτική. Και αναφέρομαι σε αυτό διότι ξέρετε πολλοί επικαλούνται και φορούν τον μανδύα του προοδευτικού, αλλά αναρωτιέμαι εάν τελικά υπάρχει πιο προοδευτική πολιτική από αυτήν η οποία δημιουργεί θέσεις εργασίας με καλά πληρωμένους μισθούς και βγάζει κόσμο από την ανεργία. Και αναφέρομαι ειδικά σε αυτήν την παράμετρο, διότι μόνο η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει διαχρονικά ότι μπορεί να φέρει την ανάπτυξη, να φέρει τις επενδύσεις και να φέρει περισσότερες και πιο καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας», σημείωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να τον υποδεχθούν στην πλατεία Αγίου Νικολάου στη Νίκαια.
«Επειδή βρίσκομαι εδώ στη Νίκαια, μια περιοχή με πολύ έντονο πολιτικό συμβολισμό, δεν μπορώ να μην κάνω και ένα σχόλιο για τις πρόσφατες εξελίξεις. Και αναφέρομαι συγκεκριμένα στην απόφαση του Τμήματος του Αρείου Πάγου να απαγορεύσει την κάθοδο των φονιάδων της Χρυσής Αυγής στις εθνικές εκλογές.
Υψώσαμε ένα ανάχωμα Δημοκρατίας. Η ρύθμιση την οποία ψηφίσαμε στη Βουλή δοκιμάστηκε στην πράξη και είχε τα προσδοκόμενα αποτελέσματα. Και είμαι υπερήφανος σήμερα, ως δημοκρατικός, προοδευτικός πολίτης, που η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας ήταν αυτή η οποία πρωτοστάτησε και κέρδισε τη μάχη. Ήταν μια μάχη για τη Δημοκρατία την οποία κερδίσαμε σήμερα.
Αναρωτιέμαι όμως, πώς αισθάνονται σήμερα αυτοί οι οποίοι ήταν απόντες από αυτή τη μάχη την οποία έπρεπε να τη δώσουμε όλοι μαζί; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε ποτέ τη νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, πάνω στην οποία πάτησε η επιχειρηματολογία του Τμήματος του Αρείου Πάγου. Αρνήθηκε να καταθέσει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο υποστηρίζοντας το αυτονόητο, ότι ουσιαστικά πίσω από το κόμμα το οποίο διεκδικούσε την κάθοδο στις εκλογές κρύβεται μία εγκληματική οργάνωση που έχει καταδικαστεί για τη χρήση εγκληματικής βίας. Είχε τη δυνατότητα, ακούστε το αυτό, διότι έγινε μία τελευταία μεγάλη προσπάθεια να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ υπόμνημα μαζί με τη Νέα Δημοκρατία και μαζί με το ΠΑΣΟΚ.
Σκεφτείτε πόσο ισχυρή θα ήταν η θέση μας αν τα τρία μεγάλα κόμματα προσέρχονταν μαζί στο δικαστήριο και ισχυρίζονταν το αυτονόητο. Και όμως, επέλεξε ο δήθεν προοδευτικός και αριστερός ΣΥΡΙΖΑ να είναι απέναντι από αυτό το μέτωπο κοινής λογικής και Δημοκρατίας, το οποίο ορθώσαμε εμείς. Μαζί με τον κ. Βαρουφάκη, ο οποίος κ. Βαρουφάκης μάς είπε: “δεν πρέπει να αποκλειστεί το κόμμα του Κασιδιάρη από τη Βουλή”.
Δύο θλιβερές εξαιρέσεις, οι οποίες σήμερα πρέπει να λογοδοτήσουν και αν μη τι άλλο, να ζητήσουν συγγνώμη από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και να αναγνωρίσουν το λάθος τους όταν ισχυρίζονταν ότι αυτά τα οποία εμείς κάναμε δεν θα ήταν αρκετά για να αποτρέψουν τον Κασιδιάρη από το να κατέβει στις εκλογές.
Εμείς, λοιπόν, και το λέω αυτό εδώ από τη Νίκαια -και καταλαβαίνετε το πόσο φορτισμένος είναι αυτός ο τόπος στη μάχη την οποία έχουμε δώσει απέναντι στο ναζισμό-, κάναμε το καθήκον μας απέναντι στη Δημοκρατία. Ας αναλογιστούν αυτοί που ήταν απόντες από αυτή τη μάχη, ποιες είναι οι πραγματικές τους ευθύνες και ας σταματήσουν, έστω και τώρα, να ψαρεύουν στα θολά νερά της οργής, της διαμαρτυρίας, του θυμού, αυτά τα νερά που τους έφεραν κάποτε, την άκρα αριστερά μαζί με την άκρα δεξιά ενωμένες στις πλατείες του θυμού και του αντιμνημονιακού αγώνα.
Θέλω να τους πω, ότι η Ελλάδα του 2023 δεν είναι η Ελλάδα του 2012, δεν είναι η Ελλάδα του 2015, δεν είναι η μαύρη Ελλάδα που παρουσιάζεται στα τηλεοπτικά σποτ του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια χώρα, η οποία πατάει καλά στα πόδια της. Είναι μια χώρα αισιόδοξη. Είναι μία χώρα φωτεινή. Είναι μια χώρα που μπορεί να ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη σιγουριά, με μεγαλύτερη αισιοδοξία, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Είμαι σίγουρος ότι τα αποτελέσματα των εκλογών θα εκπλήξουν πολλούς. Όλοι αυτοί οι οποίοι από τώρα καλλιεργούν διάφορα σενάρια, τώρα δεν τους αρέσουν, λέει, οι μετρήσεις. Ακούω η τελευταία θεωρία του ΣΥΡΙΖΑ είναι λέει, δεν τους αρέσουν οι μετρήσεις, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα επειδή -λέει- οι πολίτες δεν τολμούν να απαντούν στους δημοσκόπους.
Τους λέμε δεν χρειάζεται καμία μέτρηση. Ελάτε να δείτε πόσο κόσμο μαζεύουμε εμείς στις συγκεντρώσεις μας και πόσο κόσμο μαζεύει ο ΣΥΡΙΖΑ για να κάνετε την πραγματική μέτρηση του τι συμβαίνει στην κοινωνία.
Και το ταμείο, βέβαια, θα το κάνουμε το βράδυ της 21ης Μαΐου και είμαι απολύτως σίγουρος, ότι εκείνο το βράδυ θα ξέρουμε, ασχέτως της «νάρκης» της απλής αναλογικής, το βράδυ της 21ης Μαΐου -και ασχέτως του τι θα γίνει μετά- θα γνωρίζουμε ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα την επόμενη τετραετία. Και αυτή θα είναι η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη μας παράταξη», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.
Αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την ταβέρνα «Κρητικός», του Δημήτρη Καρχανοραχάκη, στο Κερατσίνι, που παρέχει δωρεάν γεύματα σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Ο Πρωθυπουργός που είχε επισκεφθεί ξανά την ταβέρνα του Δημήτρη τα Χριστούγεννα του 2020, συνεχάρη τον ίδιο και τους εθελοντές που τον βοηθούν στο σημαντικό αυτό έργο:
«Πραγματικά επιτελείτε ένα σπουδαίο έργο σε μία δύσκολη περιοχή. Ο κόσμος έχει προβλήματα και πρέπει με κάθε τρόπο όλοι να βάζουμε πλάτη. Ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί κι εσείς κάνετε αυτό το οποίο μπορείτε και είναι πολύ σημαντικό αυτό», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
«Να είστε καλά, το καλό είναι ότι έχετε κάνει δουλειά. Δηλαδή στον Πειραιά είχε 170 αστέγους και τώρα έχουν μείνει 70, δηλαδή για τη στέγαση έχετε κάνει πράγματα», απάντησε ο Δημήτρης Καρχανοραχάκης
3.5.2023