Κυρ. Μητσοτάκης: Φροντίζω να διαβάζω κάθε μέρα

«Φροντίζω να διαβάζω κάθε μέρα. Ειδικά το βράδυ πριν κοιμηθώ, υπάρχει πάντα ένα βιβλίο στο κομοδίνο μου. Και εναλλάσσομαι – συνήθως τα βράδια προσπαθώ να διαβάζω λογοτεχνία και μέσα στη μέρα να διαβάζω τα μη λογοτεχνικά, πιο επιστημονικά μου βιβλία. Αλλά σίγουρα, έστω και δύο σελίδες κάθε βράδυ προσπαθώ να διαβάζω και αυτός είναι και ο λόγος που ποτέ δεν είχα στο δωμάτιό μου τηλεόραση, για να μπορώ να διαβάζω» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, σε αφιέρωμα για το βιβλίο. Μιλώντας για τους αγαπημένους του συγγραφείς, σημειώνει :

«Εχω πάρα πολλούς αγαπημένους συγγραφείς, αλλά αν μου πεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου Ελληνας λογοτέχνης, είναι σαφέστατα ο Καραγάτσης. Και από τους σύγχρονους, μπορώ να πω ανεπιφύλακτα -από τους λογοτέχνες- ο Χωμενίδης, του οποίου και το τελευταίο βιβλίο, τον «Τζίμη στην Κυψέλη», το τελείωσα πριν από λίγο.

Αλλά νομίζω ότι πρέπει να πούμε και για ένα μη λογοτεχνικό βιβλίο. Αυτό το οποίο τελείωσα τώρα, «Η Σιδηρά Δεκαετία» του Πλουμίδη, είναι ένα ενδιαφέρον βιβλίο. Διαβάζω πολλή Ιστορία, και με αφορμή τα 200 χρόνια εκδόθηκαν και πολύ σημαντικά βιβλία για τη σύγχρονη ιστορία, τα οποία είναι και πολύ ποιοτικά και συνεισφέρουν γενικά στην καλύτερη κατανόηση του τι έχει γίνει τα τελευταία 200 χρόνια.»

Φωτό : Αρχείο

17.12.2022

Ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι διαβάζει ψηφιακά βιβλία :

«Η μεγάλη ομορφιά που ανακάλυψα στο ηλεκτρονικό βιβλίο είναι ότι μπορώ να υπογραμμίζω αυτά τα οποία θέλω και στη συνέχεια να κρατώ ό,τι έχω υπογραμμίσει. Πράγμα το οποίο εξακολουθώ να κάνω και στα φυσικά βιβλία, αλλά εκεί πρέπει να γυρίσω στο βιβλίο και να αναζητήσω αυτά που έχω υπογραμμίσει»

17.12.2022