Κυρ. Μητσοτάκης: Στοχοποίηση του Λιμενικού Σώματος από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ για το τραγικό ναυάγιο της Πύλου.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του σε πολίτες του Πολυγύρου Χαλκιδικής, λέγοντας ότι “στοχοποίησε” το Λιμενικό Σώμα και έδωσε επιχειρήματα στην τουρκική προπαγάνδα σχετικά είναι τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου:

<<Είναι πολύ λυπηρό αυτό το οποίο έγινε τις τελευταίες ημέρες με τη στοχοποίηση του Λιμενικού Σώματος από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ για το τραγικό ναυάγιο της Πύλου. Και πραγματικά πολύ δυσάρεστο να βλέπουμε ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα να αναπαράγονται από την επίσημη Τουρκία και από την τουρκική προπαγάνδα.

Ας είναι όμως, ας τα κρίνουν αυτά οι πολίτες. Νομίζω ότι μας γνωρίζουν πια  αρκετά καλά όλους, έχουν κάνει τις επιλογές τους. Αυτό που τους ζητούμε ουσιαστικά είναι να ξανακάνουν την ίδια επιλογή στην κάλπη της 25ης Ιουνίου, η οποία ήταν μια επιλογή επιβράβευσης μιας σκληρής δουλειάς η οποία έγινε εδώ και τέσσερα χρόνια. Αλλά, ταυτόχρονα, ήταν και μια επιλογή προσδοκίας για το τι μπορεί να γίνει από εδώ και στο εξής, πώς μπορούμε να συνεχίσουμε στον δρόμο της ανάπτυξης.
Πώς μπορεί κάθε περιοχή της χώρας, όπως είπε και η κυρία Αντιπεριφερειάρχης, να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, έτσι ώστε να μπορούμε να δημιουργούμε πρόσθετο πλούτο, να κρατάμε τα νέα παιδιά στον τόπο μας και να στηρίζουμε, ουσιαστικά, την αναπτυξιακή δυναμική κάθε ελληνικής περιφέρειας.
Αυτά είναι τα ζητήματα τα οποία σας απασχολούν. Ξέρω, παραδείγματος χάρη, ότι είχατε μεγάλες ζημιές τώρα με τις πρόσφατες βροχοπτώσεις. Κύριο μέλημά μας -πρώτο μέλημά μας την επόμενη μέρα- είναι να δούμε πώς μπορούμε να καλύψουμε τους αγρότες οι οποίοι χτυπήθηκαν από αυτή την πρωτοφανή κακοκαιρία.>>
Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να κλείσουν τα αυτιά τους και να ξανακάνουν την ίδια επιλογή που έκαναν και στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ψηφίζοντας ΝΔ ώστε την 25η Ιουνίου να αυξήσουν τα ποσοστά της:
<<Θα ψηφίσουμε για τις ζωές μας, για το μέλλον μας, για το μέλλον των παιδιών μας, για τις συντάξεις μας. Για το πώς οι συντάξεις θα εξακολουθούν να αυξάνονται, γιατί θα αυξάνονται οι συντάξεις με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί πολύ απλά θα έχουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη και θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε και όλους τους συνταξιούχους οι οποίοι έπεσαν θύμα της προσωπικής διαφοράς και δεν είδαν τις αυξήσεις που θα περίμεναν.

Όλα αυτά αποτελούν δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας. Όμως, για να μπορέσουμε να τα κάνουμε όλα αυτά πράξη, πρέπει να έχουμε το βράδυ της Κυριακής μια σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Επειδή είναι πιθανό στην επόμενη Βουλή να έχουμε περισσότερα των πέντε κομμάτων, γι’ αυτό και σας ζητώ να ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο τον πήχη των προσδοκιών μας. Για να έχουμε μία σταθερή κυβέρνηση, με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία το βράδυ της Κυριακής, με ορίζοντα τετραετίας, που θα μπορεί και να υλοποιήσει όλες τις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες σας έχω μιλήσει, αλλά να εξακολουθεί να κρατεί και σταθερό το σκάφος της χώρας σε δύσκολες συγκυρίες.>>

Μίλησε για “υπεύθυνο πατριωτισμό” και δήλωσε πως “η στιβαρή εξωτερική και αμυντική πολιτική θα συνεχιστεί με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας”.

Τον πρόεδρο της Ν.Δ. καλωσόρισαν ο δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος και η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου.

Ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στο κέντρο του Πολυγύρου και αντάλλαξε χειραψίες με πολίτες. Επόμενοι σταθμοί της περιοδείας του στη Χαλκιδική είναι η Νικήτη και τα Νέα Μουδανιά.

20.6.2023