Κ. Μητσοτάκης : Έχω δώσει εντολή δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας να μετακινηθούν στη νότια Αίγυπτο

Την πεποίθηση πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στρώνει ήδη το «χαλί» της εκλογικής του ήττας εξέφρασε σε χαιρετισμό που απηύθυνε σε συγκέντρωση πολιτών στο Ρέθυμνο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Πραγματοποίησε, δε εκ νέου άνοιγμα σε δυνητικούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ προειδοποιώντας τους ότι ψηφίζοντας Νίκο Ανδρουλάκη πιθανώς να τους προκύψει Αλέξης Τσίπρας από την «πίσω πόρτα».

«Έχω πολλές φορές περιγράψει την πρώτη μας τετραετία ως μία τετραετία στην οποία χτίζουμε ένα σπίτι, έχουμε βάλει τα θεμέλια και αρχίζουμε να ανεβαίνουμε τους ορόφους. Το σπίτι όμως δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Για να ολοκληρωθεί το σπίτι της σύγχρονης Ελλάδος, μιας Ελλάδας η οποία θα γίνει πραγματικά μία ευρωπαϊκή χώρα, χρειαζόμαστε μία τετραετία ακόμα και θα την έχουμε. Είμαι σίγουρος πια γι’ αυτό», τόνισε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε πολίτες που τον υποδέχτηκαν στην πόλη του Ρεθύμνου.

Έχω δώσει εντολή δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας να μετακινηθούν στη νότια Αίγυπτο, ώστε να μπορέσουμε να απομακρύνουμε συμπολίτες μας από το Σουδάν

«Η δουλειά μας δεν έχει ολοκληρωθεί. Βλέπετε ότι αντιμετωπίζουμε ακόμα μεγάλες κρίσεις. Βλέπετε τι γίνεται, ας πούμε, σήμερα στο Σουδάν, όπου ήδη έχω δώσει εντολή για δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας να μετακινηθούν στη νότια Αίγυπτο, ώστε να είναι έτοιμα, σε συνδυασμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση, να μπορέσουμε να απομακρύνουμε συμπολίτες μας οι οποίοι βρίσκονται σε μία ζώνη πολέμου», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του.

«Ας αφήσουμε τους αντιπάλους μας να βουλιάζουν στο “γκρίζο”, στην τοξικότητα και στη λάσπη. ‘Άκουσα χθες τον κ. Τσίπρα από την Θεσσαλονίκη, στην πρώτη του ουσιαστικά ομιλία μετά την προκήρυξη των εκλογών, να “στρώνει το χαλί” για την επερχόμενη εκλογική του ήττα. Να λέει: μην πιστεύετε τις δημοσκοπήσεις, μην πιστεύετε τα μέσα, μην πιστεύετε τίποτα από όλα αυτά, δρομολογούμε σχέδια, δεν ξέρω και εγώ, αποστασίας, αποσταθεροποίησης.

Του απαντώ: τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει, η βροντερή φωνή του ελληνικού λαού θα στείλει ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ εκεί που του αξίζει, στην αντιπολίτευση. Γιατί οι Έλληνες ξέρουν, κρίνουν, συγκρίνουν και κυρίως θυμούνται.

Κυρίως θυμούνται, θυμούνται τι έγινε το 2015. Γιατί είναι επίκαιρα όλα αυτά πάλι; Διότι βγαίνουν στελέχη και ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης και τι μας λέει; “Δεν πειράζει”, λέει, “μπορεί να ξανακλείσουν και οι τράπεζες. Είναι ένα ενδεχόμενο αυτό. Τίποτα, δεν έγινε και τίποτα σοβαρό, έτσι”; Λες και δεν τα θυμάστε εσείς οι συνταξιούχοι που περιμένατε στις ουρές για να πάρετε 50 ευρώ με κλειστές τις τράπεζες. Και εμείς κρατήσαμε τότε τη χώρα στην Ευρώπη», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Οι φίλοι που ενδεχομένως σκέφτονται να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, να σκεφτούν ότι ενώ ψηφίζουν Ανδρουλάκη, μπορεί να τους προκύψει Τσίπρας από την «πίσω πόρτα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε «άνοιγμα» και στους ψηφοφόρους που σκέφτονται να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ. «Τα λέω όλα αυτά διότι η “προοδευτική διακυβέρνηση των ηττημένων”, την οποία φαντασιώνεται ο κ.Τσίπρας -μην ακούτε αυτά που σας λέει ότι δεν τον ενδιαφέρει το σενάριο αυτό- είναι υπαρκτό το σενάριο αυτό, είναι ουσιαστικά μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΜέΡΑ25.

Απευθύνομαι, λοιπόν, εγώ και στους φίλους μας που ενδεχομένως να σκέφτονται να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ, ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο ξέρουμε ότι είχε μία ιστορική δύναμη εδώ στην Κρήτη, να τους πω να σκεφτούν πολύ καλά την επιλογή τους, διότι μπορεί να καταλήξουν ενώ ψηφίζουν Ανδρουλάκη, να τους προκύπτει Τσίπρας από την “πίσω πόρτα”. Και δεν νομίζω ότι αυτό είναι το οποίο τελικά θέλουν», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Διαρκώς αντιμετωπίζουμε κρίσεις, σε έναν κόσμο ο οποίος είναι εξαιρετικά περίπλοκος. Πρέπει λοιπόν οι πολίτες να διαλέξουν ποιον θέλουν τελικά να έχουν στο τιμόνι της χώρας. Ποιος πρέπει να κάθεται στο Μέγαρο Μαξίμου, ποιος πρέπει να εκπροσωπεί τη χώρα στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια και ποια παράταξη έχει αποδείξει, ότι αντέχει στα δύσκολα και ότι οι φουρτούνες τελικά θέλουν καλούς καπετάνιους και καλό πλήρωμα. Αυτό η Νέα Δημοκρατία το έχει αποδείξει ότι μπορεί να το κάνει», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κκ Πρόδρομο, στα γραφεία της Μητρόπολης.

23.4.2023