Κ. Σακελλαροπούλου : Η προσφορά αίματος είναι μια πράξη αλληλεγγύης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, η Προεδρία της Δημοκρατίας διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά εθελοντική αιμοδοσία, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου. Η κυρία Σακελλαροπούλου συνεχάρη τους πολυάριθμους εθελοντές αιμοδότες από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και από την Προεδρία της Δημοκρατίας, που συμμετείχαν στη δράση με κεντρικό μήνυμα «Η προσφορά αίματος είναι μια πράξη αλληλεγγύης» και έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, διοργανώσαμε, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, για τρίτη συνεχή χρονιά, εθελοντική αιμοδοσία στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, με τη συμμετοχή συστηματικών αιμοδοτών και υπαλλήλων της Προεδρίας.
Η προσφορά αίματος είναι μια πράξη αλτρουισμού και αλληλεγγύης που χαρίζει ζωή στους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Πρέπει να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας να γίνουν τακτικοί αιμοδότες, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες που οι ανάγκες είναι αυξημένες. Διαθέτοντας μόλις δέκα λεπτά από τον χρόνο μας, κάνουμε ένα πολύτιμο δώρο σε ολόκληρη την κοινωνία».

Στην εθελοντική αιμοδοσία παρέστη η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

14.6.2022