Λάρισα: Σύλληψη τεσσάρων ανηλίκων για ομαδικό βιασμό 22χρονης

Σοκ στη Λάρισα μετά την καταγγελία νεαρής για ομαδικό βιασμό στον Τύρναβο. Συνελήφθησαν τέσσερις ανήλικοι και οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Οι τέσσερις συλληφθέντες ηλικίας 16 και 17 ετών, κατηγορούμενοι για τον βιασμό της 22χρονης, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος απήγγειλε στους16χρονους και 17χρονους κατηγορία για κατάχρηση σε ασέλγεια σε άτομο ανίκανο, ενω στον 14χρονο συνέργεια στην ανωτέρω πράξη.

Σύμφωνα με την μητέρα του θύματος, το κορίτσι πάσχει από νοητική υστέρηση, ωστόσο οι κατηγορούμενοι αρνούνται τη χρήση βίας στην σεξουαλική επαφή, ενώ εκκρεμεί και η σύλληψη άλλου ατόμου.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη. Προθεσμία για να απολογηθούν αύριο ζήτησαν και έλαβαν οι τέσσερις ανήλικοι που συνελήφθησαν με τον εισαγγελέα ωστόσο να διατάσει την κράτησή τους.

Παράλληλα, οι γονείς των κατηγορούμενων ανηλίκων που συνελήφθησαν για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ από την αστυνομία διεξάγεται έρευνα για την ενδεχόμενη εμπλοκή και άλλων προσώπων.

H 22χρονη κατήγγειλε στην Αστυνομία, ότι την βίασαν πέντε άτομα το Σάββατο το μεσημέρι στον Τύρναβο, στον χώρο που βρίσκεται σε εξέλιξη το παζάρι. Σύμφωνα με την καταγγελία, σε χρόνο που έκλεινε το παζάρι, οι συλληφθέντες απομόνωσαν την κοπέλα και την βίασαν.

Η ίδια κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία. Μετά την καταγγελία οι άνδρες της Αστυνομίας προχώρησαν σε προσαγωγές υπόπτων και στη συνέχεια στη σύλληψη των τριών ανηλίκων 16 και 17 ετών κι ενός ακόμη ανήλικου 14 ετών για συνέργεια. Αναζητείται ακόμξη ένας, ενώ ενδεχομένως εμπλέκονται και άλλα άτομα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Λάρισας ωστόσο προκαλεί η ολιγωρία των αρχών καθώς η 22χρονη αναμένεται να εξεταστεί από ιατροδικαστή την Τρίτη στο Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ το βράδυ του Σαββάτου εξετάστηκε και από γυναικολόγο του νοσοκομείου.

9.5.2023