Λήξη 8oυ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΙΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες το 8ο Μουσικό Φεστιβάλ Χίου.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το φεστιβάλ επέστρεψε για το χειμερινό ραντεβού του με τους κατοίκους του νησιού τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου. Ξεπερνώντας σε διάρκεια όλες τις προηγούμενες χειμωνιάτικες διοργανώσεις του, το φεστιβάλ χάρισε στο κοινό της Χίου μια σειρά από ξεχωριστές μουσικές εμπειρίες.

Πάντα πιστό στο πνεύμα της δημιουργικής ανταλλαγής μεταξύ των καλεσμένων καλλιτεχνών με την τοπική καλλιτεχνική κοινότητα, το φεστιβάλ έθεσε το πλαίσιο και έδωσε το χώρο για να συμπράξουν μουσικοί και δημιουργοί απ’ όλο τον κόσμο με μαθητές του νησιού, καλλιτεχνικές ομάδες και μέλη της προσφυγικής κοινότητας, ενθαρρύνοντας τη συνεργασία, τη διαπολιτισμική επικοινωνία και τη δημιουργική έκφραση.

Οι κάτοικοι του νησιού ανταποκρίθηκαν με θέρμη σε όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ, μη διστάζοντας να έρθουν πιο κοντά με την ομάδα του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου, για να εκφράσουν τον ενθουσιασμό και τη χαρά τους για την εμπειρία αυτή, σε μια εποχή του χρόνου που οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και οι συνέργειες με διεθνείς καλλιτέχνες δεν είναι δεδομένη.

Το θετικό αποτύπωμα της φετινής διοργάνωσης μας γεμίζει με δύναμη και αισιοδοξία για τις επόμενες διοργανώσεις.

Ραντεβού λοιπόν το καλοκαίρι, για μια ακόμη πλούσια φεστιβαλική εμπειρία, με κύριους πρωταγωνιστές τους κατοίκους της Χίου, νέους και μεγαλύτερους, που στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια το φεστιβάλ σε κάθε του βήμα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους φορείς και τους χορηγούς μας για την υποστήριξη και την αρωγή τους στην πραγματοποίηση της φετινής διοργάνωσης, και ειδικότερα το Ίδρυμα Allianz, το John S Fafalios Foundation, το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Χίου, τον Δήμο Χίου, τον Δήμο Οινουσσών, τη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής», το τοπικό Τμήμα Χίου του Ερυθρού Σταυρού, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, το Κέντρο Μη Τυπικής Εκπαίδευσης της ΜΕΤΑδρασης στη Χίο και το Point Group Chios.

Επίσης όλους τους μαθητές και τους καθηγητές των σχολείων, σχολών και εκπαιδευτικών εργαστηρίων της Χίου που συμμετείχαν σε αυτή τη διοργάνωση, και ειδικότερα το Μουσικό Σχολείο Χίου, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, τη σχολή χορού Allegro της Μίνας Μπατσακούτσα, το 11ο Δημοτικό Σχολείο Χίου και το εργαστήριο σχεδίου και ζωγραφικής NS, καθώς και τους πρόσφυγες, τους εθελοντές, τα τοπικά και πανελλαδικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας που στήριξαν τις δράσεις μας και φυσικά τους κατοίκους της Χίου και των Οινουσσών για τη θερμή τους ανταπόκριση.

CHIOS MUSIC FESTIVAL 2024 – WINTER EDITION – PRESS KIT – Google Drive

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, ώρα 21:00 | Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο
Μουσικοί διάλογοι: Οι καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Χίου συνομιλούν με την Όλγα Holdorff Μυριαγκού | Συναυλία μουσικής δωματίου με έργα των Schumann, Brahms, Mendelssohn κ.ά.

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, ώρα 19.00 | Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο
Λύνοντας, Δένοντας και Ρυθμούς Γυρεύοντας

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, ώρα 21.00 | Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο
Μουσική Συνάντηση: Το Ινστιτούτο Julius Stern του Πανεπιστήμιου Τεχνών του Βερολίνου ταξιδεύει στη Χίο και τις Οινούσσες | Συναυλία κλασικής μουσικής με νέους σολίστ του Ινστιτούτου Julius Stern (UdK Berlin) και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χίου

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, ώρα 21.00 | Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου “Κοραής”
Dual Nature & Beyond: Giorgos Tabakis, Rebecca Trescher | Συναυλία σύγχρονης τζαζ μουσικής για μπάσο κλαρινέτο και 8χορδη κιθάρα

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, ώρες 19.00 & 21.00 | Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο
KIRANA, Μύθοι της Δημιουργίας | Μια όπερα για παιδιά και με παιδιά

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ υπογράφουν η Όλγα Holdorff Μυριαγκού και ο Λευτέρης Βενιάδης.

Το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Allianz, με δωρεά του The John S Fafalios Foundation, και με την υποστήριξη του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Χίου, του Δήμου Χίου, του Δήμου Οινουσσών και του Point Group Chios.