Δημήτρης Βίτσας: Ολη η επίθεση στοχεύει στο ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα

Γράφει ο Κώστας Μεσηνέζης

Συνέντευξη του Δημήτρη Βίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra channel»

«..Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν εξαρτά την αλήθεια του από το τι λέει και τι δεν λέει ο κος Κύρτσος. Η αλήθεια μας βγαίνει από τις αναλύσεις που κάνουμε, τις συλλογικές μας αποφάσεις ,τις προτάσεις που κάνουμε κλπ.

Έρχεται όμως ο κος Κύρτσος και επιβεβαιώνει τη λογική. Εδώ έχουμε ένα θέατρο του παραλόγου. Ενώ στις ΗΠΑ η NOVARTIS πληρώνει 350 εκ δολάρια για παραβιάσεις που έγιναν στην Ελλάδα, στην Ελλάδα να θεωρούν ότι όλα είναι καλώς καμωμένα και απλά πίσω υπάρχει μια ΄΄σκευωρία΄΄ ορισμένων δημοσιογράφων – εισαγγελέων-πολιτικών.

Όμως στην ουσία ,όλη η επίθεση στοχεύει στο ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα.

Από το ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε η υπόθεση της NOVARTIS, έφτασε στη Βουλή με βάση το Σύνταγμα που είχε ψηφίσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, πήγε η υπόθεση στη δικαιοσύνη, μπήκε η υπόθεση των επτά πολιτικών στο αρχείο κλπ. Ας μη ξεχνάμε ότι τότε εισαγγελέας ήταν η κα Τουλουπάκη , η οποία τώρα είναι κατηγορούμενη και διωκόμενη. Συγχρόνως σήμερα ελέγχεται η Ελλάδα στο συμβούλιο της Ευρώπης και στο δικαστήριο για τα δικαιώματα.

Δυστυχώς ζήσαμε στη Βουλή τις προηγούμενες μέρες και μάλλον θα ξαναζήσουμε στιγμές, που ο αντίπαλος είναι υπόλογος και υπόδικος.

Παρ΄όλες τις απαράδεκτες σημερινές δηλώσεις του κου Μητσοτάκη από το Μόναχο, σήμερα γίνονται αδιανόητα πράγματα, που αφορούν τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στο πεδίο της Δικαιοσύνης ακόμα και στις ψηφοφορίες για την επιλογή δικαστών στην διάσκεψη των προέδρων στη Βουλή. Ας μην παίζουμε λοιπόν με τις λέξεις και ας κοιτάξουμε την ουσία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την ΝΔ δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει οποιαδήποτε κυβερνητική συνεργασία. Όσο αφορά τον κο Κύρτσο ( λόγω της πρόσφατης διαγραφής του από τη ΝΔ), δεν βλέπω ότι βρισκόμαστε σε κάποιου είδους συνεργασίας αυτό το διάστημα, παρόλο που ο ίδιος στήριξε την έκθεση Παπαδημούλη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είναι άλλο πράγμα να υπάρχει μια εκλογική συνεργασία σε μια εκλογική μάχη , με έναν σοβαρό και έντιμο άνθρωπο ή ομάδα ανθρώπων, πράγμα που πάντα το έκανε η Αριστερά και το ΚΚΕ.

Να γίνει καθαρό ότι εμείς, με όρους υφαρπαγής, δεν θέλουμε να ΄΄πάρουμε΄΄ κανέναν από άλλα κόμματα. Εμάς πρωτίστως μας ενδιαφέρει να προωθήσουμε την πολιτική μας…»

Σχετικά με την ακρίβεια και την οικονομία ο κ. Δ. Βρίτσας δήλωσε:

«.. Μάλλον στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουμε καλύτερη εικόνα για τα οικονομικά στοιχεία της χώρας απ΄ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ. Ήδη από τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, είχαμε επισημάνει ότι η όλη συζήτηση και οι αποφάσεις που πάρθηκαν στηρίχτηκαν σε λάθος στοιχεία. Πολύ πριν το Σεπτ. 2021, είχαμε τονίσει ότι κύμα ακρίβειας βρίσκεται προ των πυλών.

Τώρα χρειάζεται να μειωθούν οι τιμές των προϊόντων για χτυπηθεί η ακρίβεια, να αυξηθεί το εισόδημα των πολιτών,ώστε τελικά με τον αυξημένο κύκλο της ζήτησης, να κερδίζει το κράτος, όχι από τον αυξημένο ΦΠΑ αλλά από την μεγαλύτερη είσπραξη μειωμένου ΦΠΑ.

Θα μπορούσε να είναι παραδεκτή μια κριτική που γίνεται προς το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το αποθεματικό των 37 δις, αλλά ας μη ξεχνάμε ότι με βάση αυτό, μπόρεσε η Ελλάδα να βγεί στις αγορές για δανεισμό με σχεδόν μηδενικά επιτόκια και να μπορεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα να δέχεται τα ομόλογά μας.

Τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, θα πρέπει να παρθούν ΤΩΡΑ και όχι σε δύο ή τρεις μήνες που θα έχει χαθεί ένα μεγάλο κομμάτι της αγοραστικής δύναμης του κόσμου. Ήδη κινούμαστε με πληθωρισμό 6,2% πράγμα που σε ετήσια βάση σημαίνει την απώλεια ενός μισθού.

Την ίδια στιγμή που κάποιοι επικαλούνται το δημοσιονομικό εκτροχιασμό, δίνεται επιπλέον 1 δις ευρώ για την αγορά 6 πρόσθετων Rafale, χωρίς να δίνεται καμιά σοβαρή εξήγηση επ΄αυτού..»

19.2022