“ΛΙΟΓΕΡΜΑ” της ΒΙΟΛΕΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Βερονίκη ακολουθεί στην Αμερική τη θεία της. Κι όταν ο θάνατος εισβάλλει στην εύθραυστη ισορροπία της εφηβείας της, είναι πεπεισμένη πως έχει διαπραχθεί βίαιος φόνος. Πώς όμως να το αποδείξει;
Χρόνια αργότερα, ζώντας ακόμη ανάμεσα σε δύο κόσμους, δημιουργεί έναν διεθνούς ακτινοβολίας οίκο μόδας. Ταξιδεύοντας πια με όλους τους ανέμους, μεθάει από έρωτα κι ένα υδραίικο αεράκι. Ώσπου τη βάζει ξανά στο μάτι η ειμαρμένη… Και τότε θυμάται: Στην πραγματική ζωή δεν υπάρχουν προειδοποιήσεις. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

“Το Λιόγερμα το διάβασα μονορούφι, εντυπωσιασμένος από την έντονη ζωή των πρωταγωνιστών και τη συναρπαστική πλοκή του μυθιστορήματος”. [Βασίλης Βασιλικός (Νοέμβρης 2021)]

Λέει για το βιβλίο η Συγγραφέας 

Το λιόγερμα πραγματεύεται δυο συναισθήματα και την πιθανή θωράκισή μας απ αυτά. Το ένα είναι το τραύμα και το άλλο είναι η απώλεια. Κάθε ένας από εμάς βιώνει κατά τη διάρκεια της ζωής του διάφορα στρεσογόνα ψυχοπιεστικά γεγονότα, που προκαλούν και τις αντοχές και την ανθεκτικότητά μας. Το ψυχικό τραύμα δεν είναι αυτό που συνέβη στο παρελθόν. Το τραύμα είναι αυτό που μένει ακόμη ενεργό μέσα μας, επηρεάζει το παρόν και συχνά καταδικάζει το μέλλον. Το τραύμα είναι η πληγή που μένει πάνω μας ανοιχτή, συνεχίζει να πονά και να καθορίζει επιλογές και συμπεριφορές μας. Τώρα ως προς το απλό συναίσθημα την απώλεια θα πω βιωματικά πως:: Κάθε αλλαγή είναι μια απώλεια. Δεν υπάρχει εξέλιξη χωρίς να χάνεται κάτι. Περνάμε μέσα από την φωτιά, για να βγούμε από την άλλη πλευρά της ζωής. Η σηματοδότηση όλων των αλλαγών είναι σημαντική, ώστε να προχωράμε στη ζωή ενσωματώνοντας και τιμώντας όλα όσα ανεπιστρεπτί έφυγαν για πάντα Σύμφωνα με την Kubler- Ross, τα στάδια του πένθους είναι η άρνηση, η οργή, η διαπραγμάτευση, η προσαρμογή και η αποδοχή. Ο θρήνος είναι μια φυσιολογική και αναμενόμενη προσαρμοστική αντίδραση απέναντι στην απώλεια.Το κάθε άτομο έχει το δικό του μοναδικό τρόπο να θρηνεί και δεν παύει ποτέ να αλληλεπιδρά με το πεδίο. Έτσι λοιπόν εγώ έχω πλάσει τους χαρακτήρες μου να τους διαπερνούν αυτά τα συναισθήματα και σεις μένει ν ανακαλύψετε πως τα διαχειρίστηκαν.

Βιογραφικό

Η Βιολέττα Βασιλείου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Χαλάνδρι. Η μεγάλη της αγάπη από μικρή ήταν το σχέδιο μόδας. Έτσι, παρά τις ενστάσεις του πατέρα της, από το Πάντειο Πανεπιστήμιο μεταπήδησε στην ιδιωτική σχολή του Μιχάλη Βελουδάκη, απ’ όπου και πήρε υποτροφία για τη Scuola di Moda στο Μιλάνο. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, προσελήφθη αμέσως στον οίκο υψηλής ραπτικής του Γιάννη Βούρου. Εκεί έκανε τα πρώτα της βήματα σχεδιάζοντας, μεταξύ άλλων, ρούχα καλλιτεχνών όπως ο Ντέμης Ρούσσος, η Λίντα Άλμα, o Μάνος Κατράκης – ακολούθησε μια πλειάδα ηθοποιών, κυρίως του θεάτρου. Στη συνέχεια  ίδρυσε το δικό της εργαστήρι μόδας, που έως και το 2012ήταν ενεργό με πολύ μεγάλες παραγωγές, καθώς και πολλές εισαγωγές απ’ όλο τον πλανήτη. Αυτή η δουλειά-χόμπι τής επέτρεψε να ζήσει όσα μπορεί να ονειρευτεί μια γυναίκα και, το κυριότερο, να κάνει άπειρα ταξίδια: από Κίνα σε Ινδία και από Αμερική σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ταξίδευε για να έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στους πελάτες της τα πλέον ιδιαίτερα εμπορεύματα. Παράλληλα, γνώριζε λαούς, νοοτροπίες και διαφορετικούς τρόπους ζωής από χώρα σε χώρα. Όπως λέει η ίδια, μπορεί να μην αποκτήσεις τυπικά προσόντα στη ζωή σου, αλλά, αν έχεις ταξιδέψει, έχεις δει τον κόσμο στην πραγματική του διάσταση, κι αυτό σε κάνει πλουσιότερο σε γεύσεις – ποικιλοτρόπως. Είναι μητέρα δυο καταπληκτικών παιδιών, του Μάνου και της Αφροδίτης. Εδώ και αρκετά χρόνια ζει μπροστά στη θάλασσα, κι αυτό δίνει τη δυνατότητα στη φαντασία της να ξεδιπλώνει ανθρώπινους χαρακτήρες και καταστάσεις.

ISBN13 9786182071779 Εκδότης ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ Χρονολογία Έκδοσης Νοέμβριος 2022 Αριθμός σελίδων 412 Διάσταση 21Χ14

Επιμέλεια ΚΩΤΣΗ ΑΝΤΩΝΕΤΑ

Κωδικός Πολιτείας 9328-0215 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ/ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ